Előfizetői tartalom

Ezektől a számoktól sírva fakadnak a tengerpartra készülők

Portfolio
A Balatonnál ugyan 20 százalékkal emelkedtek az árak tavaly, azonban a Földközi-tenger partjához képest mégis töredékáron lehet vásárolni. Míg a magyar tengernél tavaly 200 ezer forint/nm körül alakult az átlagos ár, és Siófokon valamint Füreden is csak ritkán ment 400 ezer forint fölé még a kiemelt helyszínek esetében is, addig az Adria partján 500-800 ezer forintos négyzetméterárakkal kell számolnia annak, aki nyaralóra vágyik. Ráadásul a parthoz közelebbi helyszíneken ennél is mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, a prémium villák vásárlóinak pedig több mint 100 millió forint kell, hogy a zsebükben legyen. Ciprus esetében sem sokkal jobb a helyzet, míg a drágasági versenyt Málta nyerte 1 millióhoz közelítő fajlagos áraival.

Bár sokak számára a balatoni nyaraló a nagy álom, azért üdülő vásárláson nem csak a magyar tenger mellett, de a Földközi-tenger partján is elgondolkodhatunk. Erre pedig talán most adódik az egyik legjobb lehetőség egyes helyeken, míg másutt már kicsit elkéstünk. Horvátországban és Cipruson a lakáspiacok zuhanása még csak most közelít a végéhez. Az árak még nagyon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái