Előfizetői tartalom

Kidobtam a bérlőmet, mit csináljak most?

Portfolio
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint a nem fizető bérlőt kirakni az ingatlanból. Ráadásul sem a korábbi Ptk., sem annak bírói gyakorlata nem rendezte egyértelműen, hogy ilyenkor milyen összegű kártérítés illeti meg a bérbeadót. A jelenlegi Ptk. ugyan már szabályozza, hogy mit követelhet ilyenkor a pórul járt bérbeadó, azonban a részletszabályok korántsem kidolgozottak és sok vitára adhatnak okot - mondta el Bihari Levente, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda ügyvédje.

A korábbi Ptk. bírói gyakorlata már rendezte annak a kérdését, hogy mi történik akkor, ha egy adásvétel az egyik fél szerződésszegő magatartása miatt nem jön létre és a másik félnek az adott nyersanyagot egy másik szállítótól kell - akár magasabb áron - beszereznie. Ilyen esetben a kárt szenvedett fél követelhette azt a veszteséget, amely az eredeti adásvétel és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés