Előfizetői tartalom

Befékeztek az árak a lakáspiacon

Portfolio
Habár a statisztikai adatok egyelőre még csak a második negyedévnél járnak, már ezekből is jól látszik a lakásárak lassuló növekedési üteme. A szakértők szerint azóta további mérséklődés következett be, olyannyira, hogy most már csak stagnáló árakról beszélhetünk. Míg az első negyedévben 5,1 százalékkal tudtak emelkedni a használt lakóingatlanok árai, a második negyedévben ez az érték 0,7 százalékra mérséklődött. Ha pedig a ténylegesen eladott lakások árait vizsgáljuk, akkor 2,3 százalékos árcsökkenésre került sor 2015-höz képest a KSH adatai szerint - derül ki a Balla ingatlaniroda elemzéséből.

A forgalom az első félévben nem mutatott visszaesést, sőt további, 29 százalékos élénkülés következett be április és június között az előző év azonos időszakához viszonyítva. A forgalom így már meghaladta a 2010-es szintet és közelíti a válság előtti állapotot. Az árak viszont már a statisztikákban sem mutatnak ilyen lendületes emelkedést. 2016 első félévét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés