Előfizetői tartalom

Nagyot hibáznak a lakásvásárlók, pedig sokat spórolhatnának a rezsin

Portfolio
Rendkívül hideg időjárás jellemezte a január első felét, így megugrott a gáz- és áramfogyasztás is. Ennek apropóján az ingatlan.com megvizsgálta, hogy a lakóingatlanokról tavaly készült energiatanúsítványok alapján milyen osztályzattal rendelkeznek a magyar lakások. Az energiatanúsítványt 2012 óta minden lakásról el kell készíteni, ha azt eladja vagy egy évnél hosszabb időre kiadja a tulajdonos. Egy tanúsítvány 10 évig érvényes.

az extrém hidegben megugrott a lakások energiafogyasztása, ezen a téren van tér a javulásra a lakások kevesebb mint 20 százaléka számít korszerűnek (CC osztályzat) vagy annál jobbnak a tavalyi energiatanúsítványok alapján a lakások 55 százaléka átlagos (FF) vagy annál rosszabb minősítésű, a legrosszabb kategóriába tartozó lakások aránya pedig 6 százalékos voltKisebbségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés