Előfizetői tartalom

Egekbe szöknek a budapesti szobaárak két sportesemény miatt

Nem fognak unatkozni a sportokat kedvelők júliusban Budapesten. A hónap második felében rendezi ugyanis Magyarország a két hétig tartó vizes világbajnokságot, az utolsó hétvégén pedig a Forma-1-es futam érkezik a mogyoródi dombok közé. A nyár közepi időszak azonban abból a szempontból is érdekes, hogy feltételezhetően hatalmas tömeg várható a budapesti szálláshelyeken. Enne kapcsán az Index az azutazo.hu felmérése alapján megnézte, hogy mennyivel emelhetik áraikat a különböző budapesti szálláshelyek.
Már most látszik, hogy a különböző szálláshelyek szinte mindegyikében áremelésekkel reagálnak a hirtelen megugró keresletre. A hotelekben az érintett időszakra már most alig van szabad kapacitás, a szobák szinte teljesen elfogytak. Az alternatívát jelentő Airbnb pedig ugyancsak profitálhat a helyzetből, a szállások többsége jelentős áremeléseket hajtott végre. A hotelekben...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái