Előfizetői tartalom

Egekbe szöknek a budapesti szobaárak két sportesemény miatt

Portfolio
Nem fognak unatkozni a sportokat kedvelők júliusban Budapesten. A hónap második felében rendezi ugyanis Magyarország a két hétig tartó vizes világbajnokságot, az utolsó hétvégén pedig a Forma-1-es futam érkezik a mogyoródi dombok közé. A nyár közepi időszak azonban abból a szempontból is érdekes, hogy feltételezhetően hatalmas tömeg várható a budapesti szálláshelyeken. Enne kapcsán az Index az azutazo.hu felmérése alapján megnézte, hogy mennyivel emelhetik áraikat a különböző budapesti szálláshelyek.

Már most látszik, hogy a különböző szálláshelyek szinte mindegyikében áremelésekkel reagálnak a hirtelen megugró keresletre. A hotelekben az érintett időszakra már most alig van szabad kapacitás, a szobák szinte teljesen elfogytak. Az alternatívát jelentő Airbnb pedig ugyancsak profitálhat a helyzetből, a szállások többsége jelentős áremeléseket hajtott végre. A hotelekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés