A korábban lesajnált kerületek belehúztak
Ingatlan

A korábban lesajnált kerületek belehúztak

Portfolio
Bár a mélyponthoz képest Budapest belvárosának drágulása kiugró, úgy tűnik, hogy a lakásárak emelkedése némileg vesztett a lendületéből ebben a lokációban, legalábbis több korábban rosszabbul teljesítő kerületnek sikerült felvennie a verseny ezekkel a felkapott helyszínekkel - derül ki az FHB index számaiból.
Budapesten a mélyponthoz képest a belváros drágulása kiugró, az V. VI. VII. és VIII. kerületekben az árak duplázódtak 2017 első félévére. De szintén kiemelkedő volt a III., IV. XV. X. és I. kerületekben az árak emelkedése, ahol 80 és 100 százalék között volt az árak növekedése. A legkevésbé a pesti peremkerületek árai változtak a mélyponthoz képest, de még így is meghaladta a 60 százalékot szinte valamennyi esetében a drágulás mértéke.

A korábban lesajnált kerületek belehúztak
Az átlag lakásárak változása 2016 átlagos értékeihez képest 2017 első félévére Budapest egyes kerületeiben (Forrás: FHB Index)
Nem csak a válság mélypontjához képest vizsgáltuk meg a lakásárak szintjét, hanem azt is megnéztük, hogy miként változtak az árak 2016 átlagos értékeihez képest 2017 első félévére. Mint az 1. térkép mutatja, a vizsgált időszakban a korábbi jó teljesítménye ellenére már nem a pesti belvárosban volt a legnagyobb a lakásár rally, sőt a többi kerülethez képest az V. meglehetősen szerényen teljesített. Az árak az I., a VIII., a XV. és a XXI. kerületekben nőttek a leginkább, ahol 14 százalék felett volt a változás mértéke. Szintén jellemző, hogy a korábban kevésbé drágult kerületek esetében is számottevő árnövekedés volt megfigyelhető, 11-14 százalék között mentek fel az árak a XVI., a XVII. és a XVIII. kerületekben.


A korábban lesajnált kerületek belehúztak
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
budapest közlekedés