Előfizetői tartalom

Út és vasútépítési boom zajlik Magyarországon - Van, aki nem örül ennek

Portfolio
Az építőipar szinte minden szegmense szárnyal, ami alól az út és vasútépítés sem képez kivételt. Az elindult út és vasútépítések rekordot döntöttek az idei első negyedévben, az eddigi legmagasabb, 2014. II. negyedéves 224 milliárdos összeggel szemben 33,6 százalékkal magasabb értékben kezdődtek meg kivitelezések a szektorban az ibuild.info építési projektadatbázisban szereplő adatok szerint. A jelentős bővülésben az elindult új út- és vasút projektek egyaránt szerepet játszottak, de különösen kiugrónak számított az elindult vasútépítési munkák értéke. Az infrastrukturális fejlődés mellett viszont mindez az ágazatban jelentkező munkaerőhiányra is hatással van.

Érdekel, hogy mit hoz számunkra a szemünk előtt zajló negyedik ipari forradalom? Kíváncsi vagy, hogyan alakítja át életünket a digitalizáció, a big data, az Internet of Things, vagy az okosodó városok és otthonok? Jelentkezz a Portfolio június 7-én megrendezésre kerülő Smart City 2018 konferenciájára, ahol a szakma legfontosabb képviselői vitatják meg az aktuális trendeket. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái