Előfizetői tartalom

Túl a maximumon: sajátos klubba került Magyarország a lakásárak emelkedésében

Portfolio
Lassult a hazai lakásárak emelkedése - derül ki a Takarék Csoport indexéből. A drágulás mértéke európai összevetésben már csak az ötödik legmagasabb volt 2017 első három negyedévében, míg egy évvel korábban még Magyarország állt az élen. A budapesti lakások ára jóval nagyobb mértékben ment feljebb, mint a vidékieké, ami megfelel az általános európai trendeknek. Ez a különbség alapvetően annak tudható be, hogy az árakra jelentősen hat a város vagy az adott városrész fejlődése, a közlekedési lehetőségek, valamint egyéb speciális tényezők, például a vízpartok vagy az egyetemek közelsége.

Az ingatlanárak nemcsak Magyarországon emelkednek jelentősen, hanem Európa legtöbb államában is. Ez alól csak Görögország és Olaszország a kivétel, de míg a görög piacon a hosszú évek zuhanását követően már látszódnak a fordulat jelei, addig az olaszoknál erről nem lehet beszélni. A legnagyobb mértékben, közel 20 százalékkal Izlandon drágultak a lakások 2017 első...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái