Vad üzlet köttetett: milliárdokért kelt el egy ingatlan a Vörösmarty téren
Ingatlan

Vad üzlet köttetett: milliárdokért kelt el egy ingatlan a Vörösmarty téren

Portfolio
Megvették a Vörösmarty tér egyik legjobb fekvésű luxusépületét, a Kasselik Ház eladója a Pallas Athéné Alapítványok, míg a vásárló a nemzetközi AEW ingatlanbefektető volt, a cég egy retail eszközöket tartalmazó befektetési alapja, a Europe City Retail számára vásárolta meg a Vörösmarty tér 3. szám alatt álló ingatlan első három szintjét - szerepel a PropertyEU cikkében.
A tranzakció mintegy 3160 négyzetmétert tett ki és az épület első három, többnyire kiskereskedelmi egységeket tatalmazó szintjére vonatkozott. Az ingatlan első emeletén és földszintjén kiskereskedelmi egységek találhatóak, egy ruházati divatmárka (Berskha), illetve egy olasz étteremlánc (Vapiano) bérli ezt a területet. A második emelet jelenleg üresen áll, de a felújítást követően irodaként fogják bérbe adni, míg az épület többi része lakófunkciót lát el.

A tranzakció értéke mintegy 18 millió eurót tett ki, ami 5,74 milliárd forintnak megfelelő összeg, a három szint így több mint 1,8 millió forintos négyzetméteráron cserélt gazdát. A piaci információk és adatok, valamint a számításaink szerint a tranzakció hozamszintje közelebb lehet az 5%-os szinthez.

A Kasselik Ház egy műemléki épület, mely korábban Luxus Áruház néven volt ismert. Az Optima Befektetési Zrt. által kezelt ingatlan három évvel ezelőtt került a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába, amiről részletesebben ebben a cikkünkben írtunk. Az Alapítványok az új, hosszú távú bérleti szerződések megkötésével, 750 millió forintos eredményt értek el ezen időszak alatt, az Optima közleménye szerint.

A befektetési alap vezetője, Nikos Koulouras elmondta: "Az épület az egyik legjobb retail eszköz Magyarországon, a különleges ingatlan tükrözi a vállalat eszközvásárlási stratégiáját, amit főként a magyar, a lengyel és a cseh piacon gyakorolna. A régió ezen országait gyors GDP növekedés, alacsony munkanélküliség és erős kiskereskedelem jellemzi, ami a cég döntését is indokolja.

Christina Ofschonka, a vállalat Europe City Retail alapjának a menedzsere hozzátette, hogy az AEW kiterjedt hálózata segítségével tovább folytatják a prime ingatlanok felkutatását Európa legnagyobb városaiban, hogy ezáltal bővíthessék a hasonlóan magas minőségű ingatlanokból álló portfóliójukat.Vad üzlet köttetett: milliárdokért kelt el egy ingatlan a Vörösmarty téren
Emerald Residence - további információkért kattints a képet!
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
nyugdíjasok