Újabb hibrid hotel lehet Budapesten
Ingatlan

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten

Hivatalosan is megnyílt a Meininger hálózat első magyarországi szállodája. A budapesti egységet továbbiak követhetik.
Szalagátvágás volt ma a fő menü a fővárosi 1-es számú Vásárcsarnok mögötti Meininger hotelben. Ahogy korábban elsőként bemutattuk, egy vegyes modellt honosítottak meg: a klasszikus hotelszobák mellett családi apartmanokat és a hostelekre jellemző hálótermeket is igénybe vehetnek a vendégek. Nagy közösségi tereket alakítottak ki, önálló konyha és game zóna is rendelkezésre áll és van egy co-working terület is, amit a közeli Corvinus egyetemre is gondolva külsősök is használhatnak.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten
fotó: Mester Nándor
Közép-Európában ez az első szálloda a hálózatban. Thomas Hagemann üzemeltetési vezérigazgató a Portfolionak elárulta: annyira ígéretes a magyar piac, hogy újabb budapesti egységen gondolkoznak és nem zárta ki, hogy az egyik nagy megyeszékhelyen is megjelennek, Debrecent kifejezetten érdekesnek nevezte. Úgy tudjuk, hogy Belgrádot, Varsót és Krakkót is vizsgálják. Idén a budapesti mellett további három városban nyitnak hotelt, ezzel 30-ra nő a hálózat tagjainak a száma.Emellett jelenleg 10 szállodaprojekt fejlesztés alatt áll, pl. Svájcban, Izlandon és az USA-ban.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten
fotó: Mester Nándor
Az üzemeltetési szerződést 2015-ben írták alá és 20 évre szól. Nyilván erre utalt a német vezető, amikor üdvözlő beszédében a beruházó Bedori Investmenttel kialakított hosszú távú kapcsolatról beszélt. Más olvasatban természetesen ez azt is jelentheti, hogy az újabb itteni egységet vagy egységeket is ezzel a partnerrel valósítják meg.

Újabb hibrid hotel lehet Budapesten
fotó: Mester Nándor
A most átadott 184 szobás, 744 ágyas szálloda beruházója a magyar tulajdonú Bedori Investment Kft. Apáthy Zoltán résztulajdonos a Portfolio érdeklődésére a finanszírozás részleteiről is beszámolt. A Raiffeisen Bankkal kötött hitel szerződésnél 30 százaléknál magasabb volt az önerő. A fedezet természetesen az ingatlan maga, amiben a hotelen kívül egy négyszintes mélygarázs is működik, utóbbit az Árgus-Security Kft. üzemelteti. A komplexum kivitelezését a Svietelskyre, a tervezést a Vadász és Társai Építőművész Kft-re bízták.


Újabb hibrid hotel lehet Budapesten
Egyebek között a hotelek hatékonyabb üzemeltetéséről is szó lesz a Portfolio konferenciáján. Érdemes már most helyet foglalni.


A Meininger hálózata a 2017/18-as üzleti évben 88 millió eurós értékesítési bevételt ért el. A szobafoglaltsága 76, az ágyaké 88 százalékos volt. A hat üzleti évvel ezelőtti mutatók még 44 millió eurós bevételt jeleztek, ezt 13 egységgel érték el.
1,5 év tanulás után már 500 ezres álomfizetés jár az informatikusoknak
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
pesti alsó rakpart