Így kell szakmunkást szerezni egy építkezésre!
Ingatlan

Így kell szakmunkást szerezni egy építkezésre!

Nem ördöngösség, és nem is sok pénz kell hozzá. Csak megfelelően kell elkölteni. Jönnek a részletek.
Mit csináljunk, ha idegen furgont látunk reggel hatkor az építkezésünk közelében? Ráadásul a mi embereink is ott ólálkodnak körülötte. Nehéz ügy, mert nyilvánvalóan magasabb órabért ajánlanak nekik - és többen el is mennek így a cégünktől. Előbb kellett volna felébredni és átgondoltabban kellett volna felkészülni a munkaerő megtartására. Vagyis nem szerezni kell, hanem elérni, hogy ne is vágyjon máshová.


Így kell szakmunkást szerezni egy építkezésre!
A részletekért kattints ide!
Szerencsére egyre több építőipari cég folytat jó gyakorlatot és megértette, hogy ma ezen múlik a vállalat fennmaradása és - részben az erősen megemelt bérekkel és juttatásokkal - költ is erre. Ahol viszont még nem ez a helyzet, ott érdemes elgondolkodni és a döntéshozóknak leginkább eljönni az Építőipar 2019 című konferenciánkra (május 8. Marriott Hotel), mert első kézből kaphatnak recepteket és valós információt a különféle munkaerő szervezési megoldásokról.

A legújabb vállalati programokról, a szakmunkások jövedelmi kilátásairól és az építőipari cégeket érintő adóváltozásokról is szó esik majd. Mindhárom téma meghatározó lesz abban, hogy sikerül-e talpon maradnia egy-egy tervező, kivitelező vagy építőipari alapanyag gyártó vállalatnak.

A munkaerőpiac várható alakulásáról Dr. Lovas Tamás, egyetemi docens, oktatási dékán-helyettes, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építőmérnöki Karának vezetője mond fontos részleteket. Az építőipari vállalkozások ellenőrzése is előtérbe kerül Czinege Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési szakfőigazgatójának a beszámolójában. Arról, hogy a változásokat miként érdemes kezelni és milyen megoldásokkal lehet nem egyszerűen csak túlélni, hanem még fejlődni is, Derczó István, ügyvezető igazgató, Weinberg 93 Építő Kft. fog beszélni.


Dr. Lovas Tamás

egyetemi docens, oktatási dékánhelyettes

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építőmérnöki Kar

Lovas Tamás a BME Építőmérnöki karán végzett 1999-ben, PhD fokozatát 2005-ben szerezte, 2009-től egyetemi docensként dolgozik a Fotogrammetria és Térinformatika Tanszéken. Kutatási területe a lézerszkennelési eljárások... Tovább »Czinege Attila

ellenőrzési szakfőigazgató

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Czinege Attila jelenleg a NAV ellenőrzési szakfőigazgatója, a szervezetnél 1997-től dolgozik, 2016-tól foglalja el jelenlegi pozícióját. Korábban a Nagyiváni Művelődési Központ és a Nagyiváni Általános Iskola munkatársa... Tovább »Derczó István

ügyvezető igazgató

Weinberg 93 Építő Kft.

 Tovább »

A szakértők szerint az ágazat idén várhatóan 25-30 százalékkal növekszik majd. Az újlakás-átadási hullám fogja húzni az építőipart 2019-ben, legalább 25 ezer lakás átadására lehet számítani.Emellett a budapesti irodapiacon 700 ezer négyzetméter fejlesztés megvalósítási fázisba ért, ami szintén érdemi átadási hullámot eredményez majd a következő 1-2 évben, számottevően növelve a jelenlegi, 3,6 millió négyzetméteres állományt.

Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint (akit az MTI is idézett) ugyan az építőipar foglalkoztatotti létszáma történelmi csúcson van, de a bővülés jelentős részét képzetlen munkaerő adta, ami egyelőre tovább nehezíti a kivitelezések teljesítését. Ugyanakkor látszik, hogy ez a feszültség is oldódik, és egyre magasabb fokozatra képes kapcsolni az iparág. Más szakértők osztották azt a véleményét, hogy további béremelkedés és fehéredés jön az építőiparban a következő években.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
nyugdíjasok