Előfizetői tartalom

Ezek a fejlesztők kedvenc városai: itt épül a legtöbb lakás

Portfolio
Kijöttek a legfrissebb lakáspiaci KSH adatok 2018 utolsó negyedévére, és így az egész tavalyi évre vonatkozóan. Ahogy a napokban beszámoltunk róla, a lakásárak emelkedése folytatódott: 2018 IV. negyedévében a használt lakások 9,5 az új lakások 3,6 százalékkal voltak drágábbak, mint az előző év azonos időszakában. Nemcsak az árak emelkedtek, hanem az új lakásépítések és az eladott használt lakások száma is egyre nőtt. Az elemzésből az is kiderül, hogy mely budapesti kerületekben és mely vidéki városokban volt a legtöbb értékesítési céllal épített lakás.

A 2018-ban kötött adásvételi szerződések közül eddig 145 ezer adat érkezett be, ami az egy évvel korábbi, hasonló feldolgozottság mellett összesített adatoknál 8 százalékkal több. A tavalyi évben az újlakás-piac több mint másfélszeresére bővült, 9537 lakást építettek értékesítési céllal, amelyből az eddig rögzített értékesítések alapján már 7 ezret el is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés