Előfizetői tartalom

Olyan helyekről szivárog a pénz magyar ingatlanokba, ahonnan nem is gondolnánk

Portfolio
Egyre érettebbé válik a hazai befektetési piac, az elmúlt évek folyamatos hozamcsökkenésének eredményeként a prémium irodaházaknál már 6 százalék alatti a megtérülés, és az idei évben is folytatódhat a lefelé mutató tendencia a szakértők szerint. Az erős hazai befektetési kedv és a megszokott amerikai, osztrák és német befektetők jelenléte mellett, növekedett a dél-afrikai és közel-keleti hátterű intézmények aktivitása, de Koreából is nagy az érdeklődés főként a hosszú távú, kiemelt lokációban lévő ingatlanok iránt. Az ingatlanpiacon jelenleg elérhető hozamokról és a befektetők összetételéről kérdeztük Salamon Adorjánt az ESTON elnök-vezérigazgatóját, valamint Mike Edwardsot, a Cushman & Wakefield régiós tőkepiac üzletág vezetőjét.

Hogyan változtak a hozamok az elmúlt fél/egy évben? Mondhatjuk, hogy már túl alacsonyak? Salamon Adorján: A budapesti kereskedelmi ingatlanok piacán az elmúlt 4,5 évben folyamatos hozamcsökkenés volt tapasztalható, amit a kedvező világgazdasági folyamatok mellett a likviditásbőség és a megfelelő termékek piacra kerülése tartott lendületben. A részpiaconként jellemző hozamszint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés