Előfizetői tartalom

Hamarosan indul az egyetemisták rohama az albérletekért

Portfolio
A felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével megindul a főiskolások és egyetemisták rohama az albérletekért, így július 24-e után több tízezer új szereplő megjelenése várható a fővárosi bérlakás piacon. Az alábbiakban az Otthon Centrum és a KSH adataira támaszkodva vizsgáljuk meg, mi várható a következő hónapokban a hazai bérlakáspiacon.

Az Otthon Centrum tapasztalatai alapján az elmúlt években nem történt jelentős átrendeződés a hazai albérleti piacon: továbbra is az V. és a XIII. kerület a legdrágább, ahol egy téglalakás fajlagos havi bérleti díja átlagosan 3500 forint, míg a külső pesti kerületekben az egy négyzetméterre vetített havi bérleti díj átlagosan 1000 forinttal kevesebb, 2500 forint. Ehhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés