Előfizetői tartalom

Azt hiszed, magasak a bérleti díjak? - Ez a meztelen valóság

Portfolio
Elnézve a hirdetőoldalakon kínált kiadó lakások árait, általában igencsak túlárazott bérleti piacról beszélünk, a valóság azonban ettől jócskán eltér. Ezek a kínálati árak ugyanis a piac csak egy részére igazak, a másik jelentős részükben a bérleti viszonyok valamilyen ismeretség által jönnek létre, a tulajdonos így kisebb kockázatot vállal mint egy vadidegennel, a bérlő pedig akár 30-40 ezer forinttal kevesebbet fizet havonta. Lássuk, hol számít leginkább az ismeretség, és hogy mennyit lehet nyerni azzal, ha valaki hosszú éveken át ugyanazt a lakást bérli.

Az ingatlanportálok közvetítésével létrejövő bérletek árszintjének vizsgálata azért is lényeges, mert az itt megfigyelt kínálati árak jelentik a legfontosabb információforrást a bérleti piacon. Ugyanakkor a kínálati bérleti díjak sok esetben torzított képet adhatnak a teljes bérleti piacról, aminek az egyik legfőbb oka, hogy a bérleti megállapodások egy jelentős része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés