Előfizetői tartalom

Megéri a lakáskiadás? - Ezek a reális országos bérleti díjak

Portfolio
Igencsak különbözik a lakások bérbeadásából elérhető hozam az egyes településeken, ahol alacsonyabb árakon lehet ingatlant vásárolni, ott jellemzően magasabb hozamot realizálhatnak a tulajdonosok, számolniuk kell viszont azzal a kockázattal, hogy nem sikerül az év minden hónapjában kiadni a lakásukat. A KSH 2018 novemberében végzett kutatásából kiderül, hogy milyen hozamszintet érthetett el az, aki a korábbi időszakban vásárolt lakóingatlant kiadási célra, illetve az is, hogy a lakás értéke alapján, mekkora lehet a reális havi bérleti díj.

Egyértelmű a pozitív kapcsolat az egyes településeken és a budapesti kerületekben 2018 novembere előtti egy évben eladott használt lakások átlagos négyzetméterára és a megfigyelt lakbérek szintje között, a KSH a felmérése alapján. A lakbéreket alakító hatások elkülönítése után megállapítható, hogy önmagában a helyi lakásárszint 10%-os növekedése mintegy 4%-kal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái