Előfizetői tartalom

Ezeken a helyeken alkudhatsz a legtöbbet álmaid lakásából

Portfolio
Nagy átlagban még mindig csökken az átlagos árengedmény egy ingatlanvásárlásnál, bár igaz, hogy a panellakás adásvételeknél már stagnálás figyelhető meg az alku mértékében. A legkisebb összeget továbbra is a paneltulajdonosok engedik el, főleg igaz ez a fővárosi, annak agglomerációjában lévő és a megyei jogú városok panellakásaira, ahol 3,4-4,4 százalék között volt ez az érték. Ami az értékesítési időt illeti, továbbra is a paneleket veszik meg leggyorsabban a vásárlók, az országos átlagértékek alapján viszont a korábbi évhez képest már 70 napra nőtt az értékesítés ideje. A legnehezebben a kisvárosi családi házakat lehet eladni, ezeknél közel 7 hónapot kellett várnia a tulajdonosoknak, míg vevőre talált az ingatlan - derül ki az Otthon Centrum összefoglalójából.

5-6 évvel ezelőtt még bőven 10 százalék feletti összeget is elengedtek a családi ház, illetve a téglalakások tulajdonosai, amikor sor került az ingatlan eladására. A tégla társasházi lakások esetében a teljes árengedmény mértéke országosan 5,5 százalék, a családi házaké pedig 8,8 százalék volt, vagyis végül ennyivel kisebb áron értékesítették a lakásokat, ahhoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái