Előfizetői tartalom

Lakások tízezrei várnak átadásra: engedély van, mégsem készülnek el

Portfolio
Az elmúlt három és fél évben kiadott építési engedélyek alapján még legalább 31 ezer lakóingatlan vár átadásra a következő időszakban csak Budapesten, vagyis ennyi azoknak a lakásoknak a száma, amelyekre kaptak építési engedélyt a fejlesztők, vagy magánszemélyek használatba viszont még nem kerültek. Országosan a még csőben lévő fejlesztések a budapestinek bőven a dupláját teszik ki, elnézve tehát a tavalyi évben elkészült lakóingatlanok számát - ami több mint 17 ezer volt - ha holnaptól egy építési engedélyt sem nyújtanának be, akkor is lenne még mit megépíteni, több mint 4 éven keresztül.

Elkészült a legfrissebb KSH statisztika, ami az építési engedélyeket és az elkészült lakóingatlanokra vonatkozó számokat összesíti 2019 első felében. Az adatokat nagy várakozás övezte, kérdéses volt ugyanis, hogy a 2020-tól 27 százalékra visszaálló áfa mennyire veti vissza a fejlesztői aktivitást, és mennyivel zuhannak vissza az építési engedélyek. A jelenlegi értékekből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés