közösségi iroda
Ingatlan

Magyarországra is elért az új hóbort: szuper munkahely, ha csak fél napot vagy pár órát dolgoznál

Portfolio
A kisebb cégeknek, startupoknak, vagy egyéni vállalkozóknak is már pofonegyszerű megfelelő mini irodát találniuk, köszönhetően az itthon is egyre népszerűbb közösségi irodatereknek. Nem árt, ha a bérlői szervezetek rugalmasan tudnak reagálni mindenféle piaci igényre, akár arrra is, ha csak pár napra, vagy órára van szükség egy munkaállomásra egy irodaházban. Megnéztük, hogy mennyire elterjedtek a flexibilis irodák itthon.

A coworking és a szolgáltatott irodák területén elindult trend az elmúlt években ért el Magyarországra, vélhetően nagy közbenjárása volt ebben az új szemléletű startupoknak, a nemzetközi cégeknek, ezeknek a külföldön tartózkodó munkatársaiknak, akik már máshol megtapasztalták az ebből fakadó előnyöket és a magyarországi tevékenységüknél is igényelték ezt a lehetőséget. A legelőrébb járó piac Londonban van, a flexibilis irodák kialakítását tekintve, de erre és a legtöbb európai fővárosra is jellemző, hogy a helyi vállalatok dominálják a rugalmas irodák üzemeltetésének piacát és csak kisebb arányban vannak jelen olyan nemzetközi cégek, mint a WeWorks, vagy az IWG, akik kisebb bérlőknek kínálnak világszerte közösségi irodatereket a bérléshez.

Office Stage - Út a hatékony irodához
Fókuszban az agilis munkavégzés, a gyakorlatban is működő home office és a zöld irodák elkerülhetetlen hódítása, a november 20-i Office Stage programjában.

A bérlő szervezeteknek egyre rugalmasabban kell tudniuk reagálni a piaci igényekre, amihez rugalmas munkaterek szükségesek, olyan irodák, amiket pár napra, vagy órára is ki lehet bérelni, illetve egy tárgyalót lefoglalni fél órára, esetleg virtuális vagy valós titkárságot kérni szintén egy rövidebb, átmeneti időtartamra. A szolgáltatások variációi, csak úgy mint az árak igazán sokfélék, léteznek pár ezer forintért alkalmi félnapos, ennek körülbelül a duplájáért egész napos napi jegyek, vagy havi csomagok, amik a felhasznált napok számában, vagy abban különböznek, hogy jár-e tárgyalóhasználat, zárható irattároló, vagy például ügyféljegy a csomaghoz.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
BudaPart City

BudaPart City

1117 Budapest, Dombóvári út 26
Kiadó terület: 17220 m2
Bérleti díj: 15.5 – 18.5 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

Hogy áll ebben Budapest?

Budapestre, illetve Koppenhágára is jellemző, hogy a felexibilis irodaállomány bérbeadását leginkább helyi cégek fedik le. Ezen túl, itthon a legnagyobb, nemzetközi piacokon mozgó közösségi irodateret kínáló vállalat az IWG, ami a Colliers International kutatása alapján, ennek a piacnak a 25-35 százalékát teszi ki. Ha az adott város teljes modern irodaállományon belül nézzük a közösségi irodaterek arányát, London az abszolút listavezető. A PropertyEu cikke alapján 2019 végére az brit főváros központjában már az 5,5 százalékot is elérheti ez az arány, sőt a bérleti tranzakció is évről évre növekedik, tavaly 77 cég költözött flexibilis irodába, idén, csak az első hat hónapban 40 ilyen megegyezés született. 
flexibilis irodaállomány londonban
Kép forrása: PropertyEu

Tavaly Budapesten az aktív irodapiaci bővülésnek köszönhetően, a teljes állomány 3,628 millió négyzetméterre nőtt.

Ennek a 2,6%-át tették ki a flexibilis irodák, ami 94 ezer négyzetmétert jelent a fővárosban.

Ez a 94 ezer négyzetméter körülbelül 50 közösségi irodát jelent, összehasonlításképp Londonban több mint 1000 ilyen irodát számoltak tavaly. A közelebb eső európai városoktól nem vagyunk annyira lemaradva, Prágában 41, Varsóban pedig 94 illyen munkahely áll, főleg a kisebb cégek, illetve az egyéni vállalkozók rendelkezésére. 

Property Investment Forum 2019
Részletekért kattints ide!
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Mystery_Hotel_Budapest - 8