Előfizetői tartalom

Az óvatosság netovábbja - Amikor szinte lehetetlen volt banki kölcsönhöz jutni

Portfolio
Folytatjuk cikksorozatunkat, amelyben az elmúlt 15 év legfontosabb ingatalanpiaci történéseit vesszük számba, leginkább itthoni vonatkozásban. 2010 végén, a két évvel korábban elindult lavina után még nem tudott felállni a magyar ingatlanszektor, a banki finanszírozások megszerzése az egyik legnehezebb feladat volt, magas előtöltöttséget és akár 50 százalékos önerőt is követeltek a fejlesztőktől. Ugyanakkor a világ legtöbb gazdaságának a zsugorodása már megállt, ami némi optimizmust hozott a piaci szereplők számára. A 2010-es Property Investment Forum konferencián a silány finanszírozási helyzet és a fejlesztési piac felélesztésének megoldásain vitáztak a szakértők, miközben már pozitív kilátásaik voltak a jövőre vonakozóan.

Mi történt 2010-ben a konferencián és a hazai piacon? 2009-ben már mindenki a válság végében reménykedett, 2010 végére valóban megállt Magyarország és a világ legtöbb gazdaságának a zsugorodása, ám az ingatlanpiacon a krízis nagyon sok értelemben még nem ért véget. A banki finanszírozások megszerzése továbbra is nehézséget jelentett még a legnagyobb fejlesztőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés