prologis park budapest harbor aerial
Ingatlan

A jövő módszerével építik a hatalmas ingatlant

Portfolio
Egy új raktárépület fejlesztését jelentették be a Prologis Park Budapest-Harbor területén. Az új ingatlant BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték, kialakítása során pedig számos, a fenntarthatóságot és hatékony működést segítő megoldást alkalmaznak - szerepel a Prologis közleményében.

Megkezdődött egy új, modern, 14 000 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztése a Prologis Park Budapest-Harbor területén, az épület várhatóan 2020 második negyedévében készül el, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz. A Portfolio Ingatlan Adatbázisa alapján a Prologis Park Budapest-Harbor területén az eddigi összesen 141 ezer négyzetméteres állományból mára már az összes kiadó raktárterület elkelt.

Az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. Az intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A BIM alkalmazása a felhasználói élményt is növeli, valamint ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást, amely minden fejlesztésünk esetén kiemelt szempont. Nem ez az első BIM-mel tervezett raktárépületet a Prologis Park Budapest-Harbor területén, idén áprilisban adták át, az első ilyen 10 600 négyzetméteres épületet.

Property Investment Forum 2019
A Property Investment Forumon egy teljes szekció szól majd a BIM technológiáról. Találkozzunk a Graphisoft BIM & Future Architecture szemináriumán!

A BIM technológia egyértelműen az egyik legnagyobb lépés az építészetben a digitalizáció óta, a jövő és már a jelen építészeti megoldásainak is szerves részét képezi, főleg egy olyan környezetben, amikor a munkaerőhiány komoly költség- és időbeli gondokat okoz a tervezés, kivitelezés és a későbbi üzemeltetés során is. Muszáj a hatékonyság növelése felé terelni ezt a területet is, arról nem is beszélve, hogy a fenntarthatósági szempontoknak is könnyebb megfelelnie egy olyan épületnek, ahol az üzemeltetésben például okos mérőórák segítik a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálását.

"Prémium elhelyezkedése mellett az új épület vonzerejét további, a parkban dolgozók jólétét támogató kényelmi szolgáltatások is növelik, mint például a grillezési lehetőséget biztosító rekreációs helyszín, kispályás focipálya és tágas zöldterület."- mondta el Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. 

A szakértő november 21-én a Property Investment Forumon a környező országok ingatlanpiaci helyzetéről szóló kerekasztalbeszélgetés résztvevője lesz:

Lássuk a kontextust - Szárnyalunk, de nem csak mi

Beszélgetés résztvevői:

  • Martin Polák, kelet-közép-európai regionális vezető, Prologis
Portfolio Ingatlan Raktárkereső
Prologis Park Budapest-Harbor

Prologis Park Budapest-Harbor

1225 Budapest, Campona utca 1
Kiadó terület: 0 m2
Bérleti díj: 4.7 – 4.7 EUR
Átadás:
2001 Év eleje

Ajánlatot kérek
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
B1013953