prologis park budapest harbor aerial
Ingatlan

A jövő módszerével építik a hatalmas ingatlant

Portfolio
Egy új raktárépület fejlesztését jelentették be a Prologis Park Budapest-Harbor területén. Az új ingatlant BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték, kialakítása során pedig számos, a fenntarthatóságot és hatékony működést segítő megoldást alkalmaznak - szerepel a Prologis közleményében.

Megkezdődött egy új, modern, 14 000 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztése a Prologis Park Budapest-Harbor területén, az épület várhatóan 2020 második negyedévében készül el, és saját, külön autópálya lejáraton keresztül is megközelíthető lesz. A Portfolio Ingatlan Adatbázisa alapján a Prologis Park Budapest-Harbor területén az eddigi összesen 141 ezer négyzetméteres állományból mára már az összes kiadó raktárterület elkelt.

Az épületet BIM (Building Information Modeling) módszerrel tervezték. Az intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer különböző eszközökkel és adatokkal segíti az építészek, mérnökök és a kivitelezést végző szakemberek munkájának hatékonyságát az épület és infrastruktúrájának tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szakaszaiban. A BIM alkalmazása a felhasználói élményt is növeli, valamint ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást, amely minden fejlesztésünk esetén kiemelt szempont. Nem ez az első BIM-mel tervezett raktárépületet a Prologis Park Budapest-Harbor területén, idén áprilisban adták át, az első ilyen 10 600 négyzetméteres épületet.

Property Investment Forum 2019
A Property Investment Forumon egy teljes szekció szól majd a BIM technológiáról. Találkozzunk a Graphisoft BIM & Future Architecture szemináriumán!

A BIM technológia egyértelműen az egyik legnagyobb lépés az építészetben a digitalizáció óta, a jövő és már a jelen építészeti megoldásainak is szerves részét képezi, főleg egy olyan környezetben, amikor a munkaerőhiány komoly költség- és időbeli gondokat okoz a tervezés, kivitelezés és a későbbi üzemeltetés során is. Muszáj a hatékonyság növelése felé terelni ezt a területet is, arról nem is beszélve, hogy a fenntarthatósági szempontoknak is könnyebb megfelelnie egy olyan épületnek, ahol az üzemeltetésben például okos mérőórák segítik a víz-, gáz- és villamosenergia-fogyasztás optimalizálását.

"Prémium elhelyezkedése mellett az új épület vonzerejét további, a parkban dolgozók jólétét támogató kényelmi szolgáltatások is növelik, mint például a grillezési lehetőséget biztosító rekreációs helyszín, kispályás focipálya és tágas zöldterület."- mondta el Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője. 

A szakértő november 21-én a Property Investment Forumon a környező országok ingatlanpiaci helyzetéről szóló kerekasztalbeszélgetés résztvevője lesz:

Lássuk a kontextust - Szárnyalunk, de nem csak mi

Beszélgetés résztvevői:

  • Martin Polák, kelet-közép-európai regionális vezető, Prologis
Portfolio Ingatlan Raktárkereső
Prologis Park Budapest-Harbor

Prologis Park Budapest-Harbor

1225 Budapest, Campona utca 1
Kiadó terület: 0 m2
Bérleti díj: 4.7 – 4.7 EUR
Átadás:
2001 Év eleje

Ajánlatot kérek
Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
hullám, óceán, tengerparti lakások