megbeszélés iroda coworking
Ingatlan

Nemek harca - Mit akarnak a nők, és mit a férfiak az irodában?

Portfolio
Ahogy az életben számos dologról másként gondolkoznak a nők és a férfiak, úgy a mindennapi munkavégzés során is bőven vannak különbségek. Egy cég, látva a jelenlegi munkaerőhiányos környezetet, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen felszereléseket, eszközöket, és kényelmi extrákat biztosít a munkavállalói számára. Egy állítható magasságú asztal, egy mozgásérzékelős világítás, vagy éppen a tárgyalók kihasználtságát figyelő rendszer a legfontosabb? Hogy pontosan melyikre, és milyen arányban van igény, az jócskán eltérhet egy női és egy férfi dolgozó esetében. Az Offiseven és a Portfolio közös felméréséből kiderül, hogy mit akarnak a nők, és mit a férfiak az irodában.

A munkakörnyezet meghatározó a cégek mindennapjaiban, a munkavállalók számára a különböző eszközök, felszereltség, technikai megoldások a munkavégzésre, az irodában töltött hangulatra és hosszabb távon a cégnél töltött időre is hatással lehet. 

Egyre több cikk jelenik meg arról, hogy okos irodaházak épülnek, újabbnál újabb technológiai megoldások jelennek meg az irodai munka megkönnyítésére. De vajon tisztában vannak-e a cégek azzal, hogy a különböző korosztályú, nemű, beosztású, vagy munkakörnyezetben dolgozók számára, melyek a legfontosabb szempontok, amitől hatékonyabban és nagyobb kedvvel tudnak dolgozni. Az Offiseven, az MN6 és a Portfolio egy közös kutatásában arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen technológiai felszereltség jellemző az irodákban, és a munkavállalóknak ezzel kapcsolatosan milyen preferenciáik vannak. 

Nők, férfiak és az IT szakemberek

A felmérésben három nagyobb terület került fókuszba:

  • Milyen a magyarországi munkahelyek technológiai felszereltsége a WELL iroda kritériumait is figyelembe véve?
  • A magyarországi munkavállalók szerint mely technológiai megoldások segíthetnék elő a hatékony munkavégzést?
  • Milyen egészségét támogató megoldásokat alkalmaznak a munkahelyeken?
Office Stage - Út a hatékony irodához
A felmérés eredményeiről részletesen, az ingyenesen látogatható Office Stage-n, a Big Office Day klubeseményén számolunk be november 20-án.

A felmérésből nagyon sok minden kiderül, mi most egyet emelnénk ki ezek közül, (a többit a Big Office Day - Office Stage ingyenes klubeseményén meghallgathatják az érdeklődők) méghozzá azt, hogy a válaszoló nem IT szektorban dolgozó nők és férfiak, illetve az IT területen dolgozók milyen technikai eszközöket tartanak a legfontosabbnak az irodában. Mindkét nem esetében és azoknál is, akik IT területen dolgoznak a legfontosabb technikai megoldás az automatizált frisslevegő-befúvás volt. Mindhárom vizsgált csoportban a válaszadók több mint 60 százaléka tartotta ezt egy elengedhetetlen tényezőnek. A csoportok számára szintén fontos volt a természetes napfény, azonban az elektromosan állítható magasságú asztal a férfiak körében már hátrébb került a listában. A férfi irodisták magasabb arányban választották a zónánkénti hőbeállítási lehetőséget és a szabályozható termosztátokat. A női dolgozók között a friss levegő és a természetes napfény után a harmadik legnagyobb arányban megszavazott szükséges technológia, a zónánkénti hőbeállítás volt.

Technológiai megoldások, amelyre a munkavállalók vágynak

offiseven portfolio felmérés
Forrás: Offiseven

A WELL orvosok, pszichológusok és épületgépészek bevonásával végrehajtott többéves kutatási programon alapul, 10 területet ölel fel, és folyamatos mérésekre épül. A minősítési rendszer már Magyarországon is elérhető, és olyan belső terek létrehozását eredményezi, amelyek pozitív hatással vannak az ott dolgozók egészségére és közérzetére, illetve amelyek az energiahatékonysági követelményeknek is megfelelnek.

A WELL minősítések szerepéről kiemelten lesz szó a Big Office Day-en és az Office Stage programjában. 

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Pörög az építőipar, pörög a gazdaság - De a növekedésnek ára van!