FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Van egy új szakma, amire hatalmas az igény és a fizetésben határ a csillagos ég

Tervezési szinten már a világon mindenhol ismerik, a kivitelezésben és az üzemeltetésben azonban még bőven van tere a BIM módszertan alkalmazásának, hogy általa hatékonyságot növeljenek, minőséget javítsanak, illetve időt takarítsanak meg és költségeket csökkentsenek. Az építőipar ilyen szintű – azaz átfogó - digitalizációja ugyanakkor megfelelő szaktudást és újfajta szakértőket is igényel, amiben Magyarország még igazán gyerekcipőben jár. Az építőipar és a BIM jövőjéről beszélgettünk Reicher Péterrel, a Graphisoft SE régió igazgatójával.

Hogyan látja a magyar építőipar helyzetét? Magyarországon az elmúlt négy évben egy kegyelmi állapot van, a nagy állami beruházások serkentően hatottak a munkanélküliség ellen, valamint a kereskedelem oldaláról is hozzájárultak e kedvező helyzet kialakulásához. Ez kiegészült az 5 százalékos áfával, ami a lakossági lakásépítést dobta meg, illetve a CSOK hatása egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés