FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Új alagutat építettek a Parlament alá

Portfolio
Egy év csúszással elkészült a Kossuth téren az Országgyűlés új irodaháza, nevét Szabad Györgyről, az első szabadon választott Országgyűlés elnökéről kapja. Az itt állt, 1973-as épületet lebontották, helyére az 1928-as tervekben szerepelt homlokzatú, de új belsejű irodaházat hoztak létre Vadász Bence Ybl-díjas építész tervei alapján - számol be az Infostart.

1904-ben átadták a Parlament új épületét, kialakult előtte a tér is, aminek megvolt a térfala a Kúriával és a Földművelésügyi Minisztériummal, de nem volt a térnek északi és déli térfala; akkor úgy döntött a közmunkatanács, hogy ezt az áldatlan állapotot meg kell szüntetni, ekkor adtak feladatot a térfalak megtervezésére. Rögtön még a következő évben megépült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés