iroda - fiatalok
Ingatlan

Nem az ingyen kávétól trendi egy iroda a startupperek szemében

Portfolio
Az kevés, hogy nem kell fizetni a kávéért vagy teáért. A csocsó is régen hátrébb szorult a népszerűségi rangsorban. A közös munkára alkalmas, kényelmes és variálható terek, rövid távra bérelhető szobák és közösségi programok kellenek – mondja egyre több startup cég embere.

Magyarország startup-nagyhatalommá vált az elmúlt években, ezt támasztja alá a Startups.co.uk idei kutatása is, amelyben az angol startupok számára legkedvezőbb helyeket keresték. A vizsgált 80 nemzetközi nagyváros közül Budapest végzett az élen. Mindez magával hozta a coworking és szolgáltatott irodák számának ugrásszerű növekedését is, számos új iroda nyitotta meg kapuit.

A legtöbb ilyen intézmény egyúttal mentorház, oktatási platform és közösségi tér is a városi vállalkozásoknak. Budapesten már évek óta nagyobb klasszikus irodaházakban is lehet coworking helyet bérelni vagy igénybe venni szolgáltatott irodákat. Ilyen irodaházak a Portfolio Ingatlan Adatbázisában is szép számmal találhatók.

coworking

A Startups.co.uk friss felmérése Budapestet ajánlja a brit startupok székhelyéül a Brexit utáni időszakra. A kutatás szerint a magyar főváros vonzó célpont az alacsony társasági adókulcs, az alacsony megélhetési költségek, a kitűnő megközelítés és a növekvő számú coworking terek miatt.

A KSH adatai szerint az utóbbi négy évben 25 százalékkal nőtt, így most már 488 ezer a szabadúszók és egyéni vállalkozások száma, ezen belül az induló startupok számában is növekedés tapasztalható. Mindez hozzájárult a coworking és szolgáltatott irodák számának robbanásszerű növekedéséhez is.

Természetesen nemcsak Budapesten, hanem világszerte. Jelenleg a világon 18 ezer coworking iroda szolgál ki mintegy kétmillió tagot. A Global Coworking Survey előrejelzése szerint a trend nem változik, így 2020-ra világszerte 50 százalékkal több közösségi iroda fog működni 2,7 millió taggal.

Építőipar 2020
Az irodapiacot is befolyásolja, hogy miként birkózik meg az építőipar a munkaerőhiánnyal. Erről is szó lesz a 2020-as év legfontosabb hazai építőipari konferenciáján. Még van pár szabad hely, ne hagyd ki, most jelentkezz!

Persze a közösségi irodák térnyerésével az elvárások is magasabbak lettek, és a bérlésnél már nemcsak az asztal, az ingyen kávé és trendi loft helyiségek számítanak, hanem az extra szolgáltatások is. Legyen az 0-24 órás nyitva tartás, tematikus, egy munkakörre vagy élethelyzetre fókuszáló közösségi terek, illetve olyan közösségi irodák, amik egyfajta mentorházként is működnek.

A coworking- és szolgáltatott iroda terek könnyen megközelíthető belvárosi térben vannak, a létesítmények egyszerre ideálisak a munkához, a tanuláshoz, miközben a tehetségek vibráló közösségének otthonai is. Bárki bérelhet munkaállomást, egy átmeneti munkaterülettől kezdve a fix asztalokon át egészen a klasszikus vagy nyitott irodáig, a terek a hét minden napján rendelkezésre állnak.

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Flórián Udvar

Flórián Udvar

1033 Budapest, Polgár utca 8-10.

Bérleti díj: 12 – 13 EUR
Átadás:
2008

Ajánlatot kérek

Dull Andrea, az ELTE környezetpszichológiával is foglalkozó vezető szakértője a dolgozók által felvetett problémákat sem rejtette véka alá, amikor a modern munkahelyi környezet kialakításának trendjeiről kérdeztük: idővel például sokan rájönnek, hogy nagy a home office igény a cégnél (nyilván kevesebb bérterületet akar fizetni a cég - a szerk.), holott úgymond nem ezt ígérték csak azt mondták, hogy ilyen is lesz. Panaszkodnak a klasszikus generációs és kommunikációs konfliktusokra, például a soknemzetiségű multiknál. De az is zavarja őket, hogy az üvegfalú irodában mindenki mindig mindenkit lát, kevés a személyes és intim tér.

A generációknak eltérő környezeti igényeik is vannak és azt látjuk, hogy az Y generáció tagjait is frusztráltak, ha nem kapják meg a „nekik való” tereket. Vannak ki nem mondott elvárások, amikhez igazodni akar a dolgozó, mert megfelelési kényszert érez, ilyen például az állandó elérhetőség, otthon és a hétvégén is - fejtegette a szakember.

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
vitézy dávid