Előfizetői tartalom

Az év kérdése: képesek-e kivédeni a fejlesztők a kivitelezés durva drágulását?

Egyre nagyobb számok kerülnek az anyag- és a munkadíj számlákra. Akár egy beruházás indulása után is. Kibírják ezt a fejlesztők? Hátradőlhetnek, mert vagy cégen belül elvégzik a kivitelezést vagy évek óta fix külsős csapattal dolgoznak? Egyáltalán, mennyire felkészültek az itthon maradt építőipari cégek? Körkép jön vezető ingatlanfejlesztőktől.

Magyarországon jó ideje hevesen panaszkodnak az ingatlanfejlesztők és az építőipari szakági szövetségek is. Különféle becslések szerint évi 10-20 százalékkal drágult az alapanyagok ára az elmúlt három évben, míg a munkaerőé ennél jóval nagyobb ütemben. Tavaly a legnagyobb mértékben a beton, a vízszigetelés, a purhabok és szilikonok, valamint a térkövek ára emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés