épülő biodóm
Ingatlan

Honnan lesz meg a hiányzó 20 milliárd a Biodómra?

Portfolio
Továbbra sem tudni, honnan teremtik elő a hiányzó 20 milliárd forintot az állatkerti Biodóm befejezéséhez. Fürjes Balázs az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert területén épülő Pannon Park és Biodóm építésére már biztosított plusz forrásokat a kormány, a továbbiakat az állatkert vezetőségének kell megoldania.

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az interjúban elmondta, hogy a kormányzat szívesen támogatta a teljesen fővárosi tulajdonú és fenntartású intézményt, amikor Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója megkereste őket. 

A kormány összesen 45 milliárd forintos támogatást nyújtott a beruházásra.

A kormánynak azonban beleszólása nem volt a projektbe, az állatkert vezetése önállóan irányított, ők írták ki a közbeszerzéseket, így a továbbiakban az állatkert vezetésének kell megoldania a szükséges forrás megteremtését. Hozzátette: 

ha ennyi információ alapján, ilyen helyzetekben a kormány újra meg újra pénzt adna, akkor holnap az összes önkormányzat meg mindenki más nálunk kopogtatna, és gyorsan kiapadna a büdzsé.

Fürjes Balázs
Miniszterelnökség, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár
2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag
Tovább
2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag Tovább

Az interjúban a vb-re épített atlétikai stadion is szóba került, ezzel kapcsolatban Fürjes Balázs elmondta, hogy egy nyílt, uniós közbeszerzést kell első körben kiírni a kivitelező kiválasztására. Remélhetőleg már az év első félévében lezárják a pályázatot, és a második félévben indulhat az építkezés.

Future City 2020
A Future City 2020 konferencia a jövő városainak legfontosabb feladataival, lehetőségeivel foglalkozik, és igyekszik választ adni a ma vezetőinek, hogy a jövő számára jó döntéseket hozhassanak.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mohai Balázs

kinai elnok
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-618656563