GettyImages-916523192
Ingatlan

A kínálat növelésével fognák vissza a lakásárak emelkedését

Portfolio
A jegybank elnökétől érkező javaslatokra érdemes odafigyelni - mondta el Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Véleménye szerint a kormányzat lakáspolitikája jó, de az más kérdés, hogy elegendő-e.

Bánki Erik szerint a főváros és a megyei jogú városok rendkívül magas ingatlanárai miatt érdemes megfontolni azokat a javaslatokat, amelyek a kínálat növelésével fognák vissza az árfelhajtó tényezőket. Fürjes Balázzsal is egyetért abban, hogy egyes barnamezős térségek rehabilitációját akár adókedvezményekkel is lehetne támogatni. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke megerősítette, hogy a kormánypártnak szándékában áll a lakáspiac rendbetétele.

Matolcsy György hétfőn megjelent lakáspolitikáról szóló cikke óta egyre többen hangsúlyozzák a lakáspolitika fontosságát, különösen a fiatalok lakhatásának kontextusában, belátva azt, hogy az elérhető lakások hiánya hosszabb távon gazdasági szempontból is negatív következményekkel jár. A pontos célokat ugyan még nem tűzték ki, de mindenképpen pozitív üzenet, hogy az elmúlt évek drasztikus ár- és bérletidíj-emelkedését követően a kérdés kormányzati szinten is egyre fontosabbá válik. Bár a fenti javaslat a kínálat növelését az árak szempontjából említi, fontos hangsúlyozni, hogy a hazai lakáspiacon nemcsak az árakkal, hanem az állomány minőségével is gondok vannak, így a minőségi kínálat növelése önmagában is fontos szempont.

Építőipar 2020
A hazai építőipar legfontosabb kérdéseiről beszélnek majd a szakértők a február 27-én megrendezésre kerülő Építőipar 2020 konferencián.

Címlapkép forrása: Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
hősök tere budapest_getty_stock