Előfizetői tartalom

Letaszították hazánkat az áremelkedési dobogóról - Sokan várták már ezeket a lakáspiaci híreket

Portfolio
A tavalyi év harmadik negyedévében átlagosan 4,1 százalékkal drágultak a lakóingatlanok az Európai Unióban, 2018 harmadik negyedévéhez képest, az Eurostat legfrissebb lakásár-statisztikája szerint. Magyarország a korábbi időszakokban rendszerint dobogós volt az árak dráguásában, most viszont visszacsúszott a középmezőnybe, 7,8 százalékos emelkedéssel. Ezzel a lassulással nemzetközi viszonylatban átlagosnak tekinthető a hazai áremelkedés mértéke.

Fél év alatt az első helyről a tizedikre csúszott vissza Magyarország a többi EU-s országhoz viszonyítva a lakásárak növekedésében. Bár az EU-s 4,1 százalékos átlagot még mindig túlteljesítjük, a 2019 első negyedéves 11,3 százalékos növekedés (a korábbi év azonos időszakához viszonyítva) a harmadik negyedévre már 7,8 százalékra mérséklődött Magyarországon. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés