Jó hír a reptéren parkoló autósoknak
Ingatlan

Vitézy reagált a ferihegyi parkolóház elkaszálására

Portfolio
Vitézy Dávid a közösségi oldalán reagált a hírre, miszerint jogerőre emelkedett a ferihegyi parkolóház építési engedélyének visszavonása, vagyis ebben a formában és területen nem fog megépülni a hatszintes parkolóház. A napokban megalakult Budapest Fejlesztési Központot (BFK) vezérigazgatója szerint a parkolóház a repülőtér előterének legfontosabb, központi zónájában, a leendő vasútállomás és a terminálok közötti területen akadályozta volna az átjárást.

Jogerőre emelkedett a 2018 decemberében visszavont építési engedély, amit még korábban a Budapest Airport kapott egy hatszintes parkolóház megépítésére. A több mint egy éve leállított építkezésről most kiderült, hogy a projekt ebben a formában biztosan nem fog elkészülni, a kormány új parkolók helyett, tömegközlekedési fejlesztést látna szívesebben a reptér területén:

A főváros közlekedésének jövője kiemelt témája lesz a május 21-én megrendezésre kerülő Future City 2020 konferenciának.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója közösségi oldalán a hírre úgy reagált, hogy helyes döntésnek tartja, hogy végül a hatszintes parkolóház nem épül meg, 

a repülőtér előterének legfontosabb, központi zónájában, a leendő vasútállomás és a terminálok közötti területen akadályozta volna az átjárást és ezáltal a vasút megépítését, roppant meggondolatlan beruházás lett volna.

Hozzátette azt is, hogy a Budapest Fejlesztési Központ a repülőtér tulajdonosaival együttműködne egy új, hosszú távú fejlesztési koncepció készítésében, ami biztosítja a repülőtéren a hiányzó parkolási kapacitást, de nem akadályozza meg a vasúti bekötést és nem részesíti előnyben az autós megközelítést a vasúthoz képest.

Ezen a központi helyszínen pedig a vasútállomást a terminálokkal összekapcsoló, a nemzetközi, távolsági és helyi buszokat is fogadó új épületet tervezünk, mely a különböző közlekedési módokkal érkező légi utasokat fogadja a reptérre.

- írja Vitézy. 

Koronavírus
Volkswagen
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
szentendrei hév megálló