getty, london, city, felhőkarcoló, nagyváros,cbd
Ingatlan

London főpolgármesterével találkozott Karácsony Gergely

Portfolio
Hivatalában fogadta Karácsony Gergely főpolgármestert és csapatát Sadiq Khan, London főpolgármestere. Sadiq Khan elismerően szólt a városban élő magyar közösségről, akik elmondása szerint nagyon sokat tesznek London kultúrájáért és gazdaságért. A nemrég lezajlott Brexittől függetlenül is azt üzente a londoni magyaroknak, hogy londoniak vagytok és Isten hozott benneteket - olvasható Karácsony Gergely közösségi oldalán.

"Kollégámmal, akinek tevékenységét évek óta nagy tisztelettel követem, egyetértettünk abban, hogy a méretbeli különbségek ellenére hasonló kihívásokkal szembesülünk, ilyenek a klímavédelmi törekvések, a lakhatási problémák, a közösségi közlekedés szervezésének újragondolása, és közös élményünk az országaink kormányaival ápolt kutya-macska barátság is." - mondta el Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Budapest fejlődésének jövője kiemelt témája lesz a május 21-én megrendezésre kerülő Future City 2020 konferenciának.

"Egyetértettünk abban is, hogy városaink sorsa nagyon meghatározó abból a szempontból, hogy ha mi sikeresek vagyunk, akkor az országunk is az. Elmondtam Sadiq Khannak, London fontos példa számunkra, hogy hogyan tehető élhetővé egy nagyváros; munkánk során építünk azokra a tapasztalatokra, amelyeket a behajtási díj bevezetési kísérlete vagy az alacsony kibocsátású zónák kialakítása során szereztek. London főpolgármestere felajánlotta városa segítségét Budapest közlekedési szakértői számára ahhoz, városunk lakói is nyitottabbak legyenek a közösségi közlekedés, a kerékpárhasználat és a gyalogos közlekedés felé és kevesebbszer üljenek autóba. Ma a londoniak 64 százaléka használja napi szinten az autómentes közlekedés valamely formáját, Sadiq Khan meg sem állna 80 százalékig." - tette hozzá.

Hamarosan Budapesten is lépni fogunk, hiszen évente ezrek halálát okozza a környezetszennyezés, az elmúlt évektizedekben pedig drámaian megnőtt az asztmával diagnosztizált gyerekek száma.

Címlapkép forrása: Getty Images

sebészet műtét kórház beszállító
Koronavírus
Balatonfüred - Sun City
koronavírus vírus labor
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
építőipar konfi