bulinegyed vii. kerület
Ingatlan

A bulinegyed új szabályai: ilyen javaslatok születtek

Portfolio
Egy hét múlva elkészül a Belső-Erzsébetváros szórakozóhelyeinek nyitva tartását szabályozó kritériumrendszer, az új rendelet egyik főszabálya az éjféli záróra lesz. De számos más javaslattal is előállt a kritériumrendszert kialakító munkacsoport, melyek egy része a végső leiratban is szerepelhet- írja a Népszava.

Február 28-ai határidővel vállalata a VII. kerületi önkormányzat a belső-erzsébetvárosi bulinegyedben található szórakozóhelyek éjszakai nyitva tartására vonatkozó kritériumrendszer kidolgozását.

A lakáspiac elképesztő hullámvasúton van az elmúlt 20 évben. Robbanásszerű időszakok és látványos mélyrepülések váltogatják egymást. Sok szempont, kérdés, feladat van - ezekről fog szólni a Lakás Konferencia.

Az új rendelet főszabálya az éjféli záróra lesz, amely alól csak az a vendéglátóhely kaphat mentességet, amelyik teljesíti a kritériumrendszer feltételeit

- mondta el a lapnak Ujvári-Kövér Mónika, a kerület alpolgármestere.

Budapest fejlesztésének lehetőségei, kihívásai és konkrét elképzelései is fókuszban lesznek a május 21-ei Future City konferencián.

Többféle problémakör szabályozásán is gondolkozik a kritériumrendszert kialakító munkacsoport, ez az üzletek göngyölegmozgatásától a közterületi alkoholfogyasztáson át a zajszennyezésig kiterjed. Az üléseken javaslatként szóba került például:

  • egy utcai egység felállítása az ittas állapotban lévő vendégek „moderálására”
  • az is, hogy a kiskocsmákban is legyenek biztonsági őrök
  • a nagyobb szórakozóhelyeken a katasztrófavédelem által kifejlesztett, vendégszámot mérő berendezést szerelnének fel,
  • a zajterhelés visszaszorítására pedig „csúcslimitert” tennének kötelezővé a környezetvédelmi hatóság lakóövezetekre vonatkozó határértékeit figyelembe véve, így a szórakozóhelyek bizonyos létszám felett már nem fogadhatnak új vendégeket
  • az áruszállítást este tíz és reggel nyolc óra között megtiltanák,
  • az éjfél után nyitva tartó szórakozóhelyeket arra köteleznék, hogy mellékhelyiségeiket mindenki számára hozzáférhetővé tegyék
  • a közterületi dohányzásnál mindenhol kötelezővé tennék a hamutartók, kukák kihelyezését.
Érdekel, a lakáspiac? Esetleg új lakás vásárlásán gondolkozol, de még ezer kérdés van a fejedben? Gyere el március 28-án a Lakás Kiállítással egybekötött Lakás Klubra, ahol szakértőink válaszolnak a kérdéseidre.

Egyelőre nem tudni, hogy ezekből pontosan melyek lesznek a végleges kritériumrendszer részei, illetve az alpolgármester elmondta, hogy a február 28-ai határidőt követően is maradhatnak még nyitott kérdések. Az biztos, hogy a november 1-ei és december 24-25-ei kocsmák zárva tartását már leszavazta a a helyi lakók, civilek, vendéglátósok és az önkormányzat delegáltjaiból álló munkacsoport. Mintegy kétszáz írásos javaslatot kaptak a környékbeliektől, ezek egy részen nem megvalósítható, másoknál külön egyeztetéseket kezdeményeztek. ilyen például a teraszok szabályozásának szigorítása, vagy a közterületi zenesugárzás megtiltása.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
CSENGERY PALACE

CSENGERY PALACE

1077 Budapest, Csengery utca
84 db lakás
39 – 122 m2 alapterület
47.05 – 190.05 M Ft
Átadás:
2020 Év vége

Ajánlatot kérek
Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Kiderült: ez lesz a rohadó normafai hotel helyén