Előfizetői tartalom

Fontos változás március 1-jével az építési engedélyeknél: megszűnik a zsarolási helyzet

Portfolio
A szomszédok és az egyéb érdekeltek eddig viszonylag könnyen megtámadhatták egy-egy komolyabb beruházás építési engedélyét a kérelmezési eljárásban. Ez a helyzet nem csekély zsarolási potenciált biztosított ezen személyek részére. Az építési szabályok március 1-jével hatályba lépő módosításával azonban ez a kiszolgáltatottság, úgy tűnik, megszűnik.

Az engedélyeztetés időzítése és költsége mindig jelentős szerepet játszik az ingatlanberuházások megtérülése szempontjából. Azonban a hatósági eljárás kiszámíthatatlanságán túlmenően az engedélyeztetés ezidáig egy további komoly kockázati tényezőnek is ki volt téve. A szomszédok és az egyéb érdekeltek ugyanis – akár mondvacsinált okokkal is – fellebbezéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés