Előfizetői tartalom

Lufiról és összeomlásról suttognak? - Korai még temetni a hazai lakáspiacot!

Az elmúlt években a hazai piacon kétségkívül az ingatlan volt az egyik legjobb befektetés. Az MNB azonban arra figyelmeztet, hogy hosszabb időszakot vizsgálva, a kockázatokat is figyelembe véve már nem egyértelmű, hogy befektetői szempontból mindig az ingatlan a legjobb döntés. A múlt ugyanakkor nem garantálja a jövőbeli hozamokat, éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy a jövőben mi várható a lakásbefektetések terén, milyen hozamokra számíthatunk és megéri-e most befektetési céllal lakást vásárolni.

Az MNB felmérése szerint a lakásáremelkedés következtében évente átlagosan 15-25 százalékos hozamot lehetett elérni az elmúlt években a hazai lakáspiacon, de hosszabb időtávon már csak 6 százalék volt ugyanez, ami alacsonyabb, mint a bankbetétek vagy egyes állampapírok hozama. A hozamok ingadozása szintén az ingatlanoknál volt a legnagyobb, ráadásul a tavaly megjelent MÁP+...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái