Előfizetői tartalom

Miért pont Fehérvár lehet az új Ferihegy?

Nem véletlen, hogy a kormány felmelegítette a korábbi, vállalkozói körökben is felmerült ötletet a székesfehérvári (börgöndi) repülőtér újraélesztéséről. Egyelőre kisgépek fogadásáról lehet szó, de Debrecenben is így kezdődött, majd jöttek a fapadosok és a charterek, évente sokszáz ezres forgalmat generálva. Nézzük a gazdasági hátteret!

Az elmúlt két évtized kormányai folyamatosan beszéltek a hazai vidéki repülőterek fejlesztésének fontosságáról. A beszéden kívül azonban eddig nem sok történt. Pécsett, Szombathelyen és Szegeden sem történt érdemi fejlesztés. A Demján Sándor vezette befektetői csoport Tökölön szeretett volna légi bázist kialakítani az egykori katonai repülőtéren a fapados légitársaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés