Előfizetői tartalom

Vitézy Dávid szerint Budapest előtt nagy lehetőség áll a koronavírus-járvány okozta helyzetben

Portfolio
Budapest előtt nagy lehetőség áll: ideiglenes felfestéssel, a lámpaprogramok módosításával és jelzőtáblák kihelyezésével hetek alatt létrehozhatja azt a régóta hiányzó kerékpáros főhálózatot, amely átjárhatóvá teszi a belvárost és összeköti azt a külsőbb kerületekkel – írta Vitézy Dávid Facebook-oldalán. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója annak apropóján tett közzé részletes írást, hogy a kormány által bevezetett kijárási korlátozások nem tiltják a kerékpározást és szemmel láthatólag ezzel a lehetőséggel egyre többen élnek is a fővárosban.
Magyarország csaknem három hete járványügyi veszélyhelyzetben él. Az emberek közötti távolságtartás működik, a tömeges távmunka és az otthoni tanulás hatására a közlekedési igények jelentősen visszaestek – kezdi bejegyzését Vitézy Dávid. Majd rögtön hozzáteszi, a közösségi közlekedés utasszáma 80-90%-kal csökkent, amely érthetően, mivel a fertőzésveszély...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái