Előfizetői tartalom

Kvázi kivégeztetné az Airbnb-t a hazai szállodaipar - Kemény csörték jöhetnek

Portfolio
Pár nap múlva kiderülnek a hatalmas gazdaságélénkítő Orbán-csomag részletei, addig pedig igyekszik minden szakmai szervezet elkészíteni a saját iparágára vonatkozó javaslatokat és azt továbbítani a kormányzat felé. Nincs ez másként a turisztikai szervezetekkel sem, többek között a szállodák szövetsége és a magánszállásadók szövetsége is kiadta a javasolt intézkedéseket, ugyanakkor egy igazán lényeges kérdésben egyáltalán nincs egyetértés: ez nem más, mint a rövid távú lakáskiadás. Utóbbi szervezet igyekszik belevonni a magánszállásadókat is a turizmus leállásának elszenvedői közé, míg a szállodai szövetség a hotelek védelmében olyan javaslattal állt elő, amely lényegében kivégezné a szállodák legnagyobb vetélytársát ezen a piacon.

Egy nappal korábban jelent meg a turizmus.com-on öt turisztikai szakmai szövetségnek (MSZÉSZ, MUISZ, MARESZ, MABEUSZ, VIMOSZ) a javaslata Orbán gazdaságstabilizáló programcsomagjára vonatkozóan. A szállodák szövetsége, valamint a többi szervezet közösen egy azonnali hatállyal, egy közép távon és egy hosszú távon életbe léptethető intézkedéscsomagra tett javaslatot. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés