Előfizetői tartalom

Hatalmasat zuhantak a lakáseladások: a válság mélypontján láttunk utoljára ilyen alacsony számokat

Portfolio
A Duna House közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2020 áprilisában, országosan 5971 lakóingatlan cserélt gazdát. Ilyen alacsony számokat utoljára a válság mélypontján, 2013 első és utolsó hónapjában láttunk. A heti adatok alapján viszont úgy tűnik, minimálisan növekedett a forgalom az április második hetében mért mélyponthoz képest.

Kevesebb mint 6 ezer lakás cserélt gazdát idén áprilisban országosan. Ennél gyengébb hónapra az elmúlt 10 évben mindössze négyszer volt példa, azok a válság mélypontjának éveiben januári és decemberi hónapok voltak. A társadalmi korlátozó intézkedések és a gazdasági bizonytalanság miatt jelentősen, az előző évihez képest 58 százalékkal esett vissza az ingatlanpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés