Portfolio signature

Felújítási rohamba kezdtek a magyarok a karantén alatt

Portfolio
Ha az elmúlt hetekben valaki meglátogatott, vagy csak a közelében járt valamelyik barkácsáruháznak, feltűnően nagy tömegbe és kígyózó sorokba futhatott bele. Gondolhatnánk, hogy mindenki kertészkedésbe kezdett, hogy mégis kint legyen a karantén alatt a friss levegőn, esetleg az erkélyen lévő konyhakertet, növényeket rendezte. Vélhetően ennek egy része igaz is, a zsúfolt parkolókért viszont a megnövekedett felújítási, barkácsolási, javítás és építési láz is felelt. A vállalkozók oldaláról egyértelműen érezték az építőanyag-gyártók, hogy a határlezárások miatt tartva attól, hogy nem lesz később alapanyag, spájzolásba kezdtek. Megkérdeztünk néhány hazai építőipari anyag-, és felszerelésgyártót, illetve forgalmazót, hogy ők mit tapasztaltak, melyek a magyarok kedvenc ház körüli munkái a karantén alatt.

Március közepén az építőipari vállalkozások első reakciója a koronavírus helyzetre egy pánikszerű vásárlás volt. Aggódtak, hogy esetleg azért nem tudnak majd dolgozni, mert nem jutnak építőanyaghoz. Veit Tamás, a Lasselsberger-Knauf ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ennek következménye a március második felében tapasztalt trendtől eltérő, kimagasló forgalom volt. Április első felében az eladások a tavalyi év alatt voltak, valószínűleg a márciusi bevásárlásokat kompenzálták részben, míg a hónap második felében a forgalmak ismét az elmúlt év felett alakultak.

A legnagyobb nevekkel folytatódik az online ingatlanpiaci konferencia: Scheer Sándor, Tatár Tibor, Morvai Zsolt, Reicher Péter. Találkozunk 5 nap múlva!

Az elmúlt hetek egyértelmű nyertesei a barkácsáruházak. Néhány terméknél a normál értékesítési trendhez képest növekedett a forgalom. Ezeket leginkább a felújításoknál lehet használni, úgy mint a hidegburkolási rendszerekhez tartozó termékek – ragasztók, fugázók, vízszigetelések - esztrichek, glettelő anyagok, festékek vagy betonjavítók.

- vélte az ügyvezető. 

Amiről szó lesz a cikkben

  • Felújítási láz - Melyek a befutó építőipari termékek a járványhelyzet alatt?
  • Nagy kereslet, akadozó szállítás, euró elszállása - Mennyivel nőttek az árak?
  • Mire számíthat a lakosság? Továbbra is heteket kell várni a szakemberekre?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés