Előfizetői tartalom

Ha ez bekövetkezik, nagy teher fog leesni a költözni akaró cégek válláról a jövőben

Portfolio
A budapesti irodapiac első negyedéves adatai alapján átlagos dinamikájú kereslettel és alapvetően pozitív piaci hangulattal érkeztünk a COVID-19 világjárványhoz. 2020. március végéig két új, összesen 45 ezer négyzetméteres átadással. De vajon mi lesz a következő időszakban? Elszáll majd az üresedés a kereslet hiánya és az idén átadni tervezett 220 ezer négyzetméter új irodaterület miatt? Felvázolták a lehetséges szcenáriókat az Eston elemzői, a legrosszabb helyzetben 11 százalékra emelkedik az üresedés, ami az éppen költözni vágyó cégek számára nagy megkönnyebbülést jelenhet, most ugyanis aligha van rendelkezésre álló nagyobb szabad irodaterület.

A jelenlegi járványhelyzet miatt várhatóan több tekintetben is trendforduló következik be a budapesti irodapiacon, az igazi kérdés az, hogy ezek a folyamatok mennyire és milyen időtávon lesznek visszafordíthatóak. A kijárási korlátozás miatt elmaradó ügyféltalálkozók jelentősen lelassították a korábban elindított tárgyalásokat. A piaci helyzet azonnali megváltozására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés