Előfizetői tartalom

A technológia adott - Miért alacsony még mindig az építőipari termelékenység?

Portfolio
Az építőipar az egyik legnagyobb és legfontosabb Európai Uniós szektor, amely az unió gazdasági teljesítményének mintegy 9 százalékát adja, ugyanakkor továbbra is alacsony termelékenység jellemzi. Ez elsősorban azért van, mert a szektor képtelen kitörni az elavult technológiák alkalmazásának rossz gyakorlatából, miközben más iparágak a negyedik ipari forradalom vívmányait kihasználva komoly fejlődésen mentek keresztül az utóbbi évtizedekben – állapítja meg a Deloitte tanulmánya.

Egy olyan technológiai átalakulás határára értünk, amely a feje tetejére állíthatja életünket, kommunikációnkat és a munka világát. A jelenséget szokás negyedik ipari forradalomként is hívni. A Világgazdasági Fórum például egy olyan technológiák fúziójaként jellemzi ezt, melyben elmosódnak a határok a fizikai és a digitális világok között. A különböző iparágak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés