luxusnyaralás nagypágy tengerpart
Ingatlan

Ámulatba ejtő privát szigetek: ennél biztonságosabb nyaralásod nem lesz, csak ha otthon maradsz

Portfolio
Milyen nyaralás is lehetne biztonságosabb a jelenlegi járványhelyzetben annál, minthogy a saját szigetedre mész el pihenni, valahol az óceán, vagy akár egy tó közepén elszeparálva más turistáktól? Kínálatban biztos nincs hiány, a kisebbektől egészen a több ezer hektáros területekig, a világ bármely pontján lehet vásárolni teljesen beépítetlen, vagy olyan szigetet is, amelyen egy kész villába költözhet be a leendő tulajdonos. De ha valaki még nem állna készen a vásárlásra, a privát szigetbérlés is egy létező megoldás, azzal viszont számolni kell, hogy mostanában igencsak megnőtt a foglalások száma. A Private Islands kínálatából szemezgettünk.

Az oldalon körülbelül 800 eladó, vagy bérelhető sziget közül lehet válogatni a világ legkülönbözőbb pontjain, a járványhelyzet alatt azonban a Karib és a Közép-Amerika régió szigetei iránt volt a legnagyobb kereslet, az érdeklődők főleg kanadai és amerikai állampolgárok voltak  - a Private Islands vezérigazgatója szerint.

Úgy tűnik, a turizmusnak ez az egyetlen olyan szegmense, ami nemcsak hogy nem haldoklott a járványhelyzet alatt, de még nagyobb érdeklődés is fogadta, az eddigi napi 100 megkeresés az elmúlt hónapokban 150-re ugrott fel. Nem is csoda, hiába extravagáns és nem mellesleg extradrága kikapcsolódási lehetőség egy saját sziget bérlése, vagy megvásárlása, biztos nyaralási módszernek tűnik, hogyha valaki el akarja kerülni a turistákat és úgy egyáltalán az embereket.

Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
Duna Pearl

Duna Pearl

1133 Budapest, Pozsonyi út 77-79
193 db lakás
50 – 105 m2 alapterület
76.46 – 257.05 M Ft
Átadás:
2022

Ajánlatot kérek

Puding próbája az evés - Először a bérlés!

Over Yonder Cay, Bahamák

Megannyi szigetet mutathatnánk be a teljes listából, - néhány közülük már zavarbaejtően ugyanolyannak tűnik - a jelenlegire mégis a mérete miatt esett a választásunk. A hirdetésben ugyanis külön felhívják a figyelmet, hogy esküvők, vagy szülinapi összejövetelekre is alkalmas a privát sziget. Floridától néhány száz kilométerre fekszik az Over Yonder Cay, a Bahamákhoz tartozó 30 hektáros sziget befogadóképessége 30 fő, összesen négy villában, vagyis akár az egész família, vagy a barátok is jöhetnek velünk a nyaralásra, eskövőre, szülinapra. A teljes ellátásért személyzet felel, a sziget szél-, és naperőművekkel van felszerelve, hogy a környezetet minimálisan terhelje. 

Over Yonder Cay sziget (privateislands.com)
Over Yonder Cay, Bahamák, forrás: Private Islands

Többek között teniszezésre, golfozásra, röplabdázásra, mozizásra is van lehetőség, ha a búvárkodást, a motorcsónakos horgászatot, a wakeboardozást, a vizisít, vagy a szörfözést már megunta a bérlő. Mint a legtöbb hagyományos szálláshelynél itt is van minimális tartózkodási idő, jelen esetben ez 6 éjszaka. Ár ugyan nem szerepel a hirdetésben, de az árkategóriánál feltüntetett 6 darab dollárjelből arra következtethetünk, hogy az ezt követően bemutatott 3 dollárjeles 3500 dollárba kerülő (per éj, négy fő) szigetnek legjobb esetben is a duplája. Vagyis 7000 dolláros (2,2 millió forint) éjszakánkénti ár a minimum, de majdnem biztos, hogy többet kell 30 főre fizetni a bérlésért. 

bérlés1(privateislands.com)
Over Yonder Cay, Bahamák, forrás: Private Islands

Gladden sziget, Belize Korallzátony 

A közép-amerikai Belize Korallzátony része a szintén kibérelhető Gladden sziget, ahová maximum 4 főt várnak. A személyzet a Gladden mellett közvetlenül egy kis szigeten lakik, és bármikor a vendégek rendelkezésére állnak. A fő attrakció a szigeten élővilágában, hogy minden tavasszal a közelben gyűlnek össze a cetcápák, így a bátrabb vendégek akár testközelből is megtapasztalhatják, hogy milyen cápákkal együtt úszkálni. 

berles2 belize korallzátony
Gladden sziget, Belize Korallzátony, forrás: Private Islands

Az ára mint már korábban említettük 3550 dollár, vagyis 1,1 millió forint négy főre éjszakánként, de ez a helikopteres transfert, a búvárkodási és egyéb lehetőségeket és a teljes ellátást is lefedi. A járványhelyzet miatt úgy megnőtt az érdeklődés, hogy ebben az évben a sziget már nem is foglalható, a Private Islands vezérigazgatójának elmondása alapján. 

berles22
Gladden sziget, Belize Korallzátony, forrás: Private Islands

Ha bevált a privát nyaralás, meg is vehetjük

Egészen meglepő vásárlási lehetőségekbe is bele lehet botlani, ha szigeteket nézegetünk: 8 millió forintos beugróval már egy kisebb kanadai sziget közösségéhez tartozhatunk, a 25 fős tagság egyikeként vélhetően az előre egyeztetett időpontban nyaralni is mehetünk. 18 millió forintért kaphatunk egy beépíthető, de egyelőre üres partszakaszt a Belize korallzátony egyik szigetén, mert a tulajdonos végül Costa Ricára költözött. De akár egy úszó 400 négyzetméteres otthont is megvásárolhatunk.

elado1 arkup úszó villa
Arkup úszó villa, forrás: Private Islands

Marakorako sziget, Francia Polinézia, Csendes-óceán déli része

A megvehető szigetek listája a 15 millió forintos beépítetlen kanadai kisszigetektől egészen a 46 milliárd forintos 500 hektáros karib-tengeri úszó paradicsomig tart. Az olcsóbb, még beépítetlen szigeteknél általában a helyi hatóságok bürokratikus működése miatt nehézkes bármilyen fejlesztést elindítani. A már beépített egzotikus szigeteknek pedig gyorsan kúszik fel az ára. A Csendes-óceán déli részén található Marakorako sziget még az alacsonyabb árkategóriába tartozik, a Manihi reptértől csupán 20 percre fekvő privát nyaralóhelyet 300 millió forintnak megfelelő dollárért adják el. A  szigeten 5 különálló bungalóban lakhatnak az ideérkezők.  

elado2
Marakorako sziget, Francia Polinézia, forrás: Private Islands

Rangyai sziget, Thaiföld

Végül jöjjön egy a legdrágábbak közül: az ázsiai sziget 45 hektárral ugyan nem a lista legnagyobbja, de árát tekintve a legnagyobbak közé sorolhatjuk. A jól ismert turistaparadicsomtól, Phuket sziget nemzetközi repterétől csupán 20 percre fekszik a bálna formájú eladó sziget, a legközelebbi város pedig 10 perces hajózással megközelíthető. Az ára 50 milliárd forint. 

elado3 sziget
Rangyai sziget, Thaiföld, forrás: Private Islands
EKB épület
factory worket dolgozó ipar gyár
natanz atomlétesítmény irán
miskolc
Begyújtotta a rakétákat a magyar Raiffeisen
pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Amszterdamnak elege lett a turisták tömegéből - Viszlát, beerbike?