építőipar digitalizáció
Ingatlan

Teljes együttműködést vezet be az építőipari cég a többi piaci szereplővel

Portfolio
Új, digitális építőipari stratégiát jelentett be a Graphisoft SE, a teljes ágazaton belül egy szoftveres együttműködés elindításáról döntöttek. A vállalat az új üzletfejlesztési irányokat az Archicad legújabb, 24-es verziójának bemutatásakor közölte.

Budapesten tartott nemzetközi sajtótájékoztató keretében mutatta be a Graphisoft új szakmai stratégiáját, ami az építőipari ágazat egységes, integrált működésének a megvalósításáról szól. Ez magában foglalja egyrészt a tervezési folyamatban résztvevő szakemberek (építészek, statikusok, szakági mérnökök) közötti folyamatos információcsere és együttműködés biztosítását, másrészt az építőipar teljes életciklusának különböző szakaszai (tervezés, kivitelezés, üzemeltetés) közötti integrációt.

November 19. Groupama Aréna. Egy helyen az ingatlanpiac!

Ezt a „digitális építőipari integráció” stratégiát és megközelítést három irányból és eszközrendszeren keresztül erősítik:

  • az egyéb, a piacon elérhető fejlett szoftverekkel való – a felhasználók érdekében kidolgozott - teljes kompatibilitás megteremtésén keresztül (Open BIM lehetőség)
  • képzési és oktatási tevékenységen keresztül, amely a hazai és nemzetközi építőipari szereplők számára nyújt segítséget az integrált működéshez.
  • a Nemetschek-csoport saját, 18 szoftver-alapú megoldásának egymást kiegészítő és támogató kínálatán keresztül
Portfolio Ingatlan Újlakás-kereső
BudaPart

BudaPart

1117 Budapest, Buda-part tér
817 db lakás
29 – 124 m2 alapterület
Átadás:
2019 Q3-tól

Ajánlatot kérek

„Mivel az építőipar globálisan a második legalacsonyabban digitalizált, ellenben magas hibaszázalékkal és alacsony költséghatékonysággal működő ágazat, és egyben az egyik legmagasabb szén-dioxid kibocsátó tevékenység, ezért az integrált digitális együttműködés minden szereplő számára kézzelfogható előnyökkel jár. Nő a tervezési pontosság, csökkennek a tervezési-beruházási-üzemeltetési költségek, csökken a szakmai szereplők közötti ismétlődő redundanciák száma, és folyamatosan emelkedik a működési hatékonyság, egyszóval költséghatékonyabbá válnak a beruházások és csökken a klímaváltozásra gyakorolt hatásuk.” – mondta Reicher Péter, a GRAPHISOFT magyar piacért is felelős regionális igazgatója.

Reicher Péter
GRAPHISOFT SE, régió igazgató
Reicher Péter okleveles építőmérnök, jogi szakokleveles mérnök. Szakmai pályafutása során korábban – többek között - az SAP, a Xerox, valamint a HP államigazgatási területért felelős vezetőjeként dolg
Tovább
Reicher Péter okleveles építőmérnök, jogi szakokleveles mérnök. Szakmai pályafutása során korábban – többek között - az SAP, a Xerox, valamint a HP államigazgatási területért felelős vezetőjeként dolg Tovább

Az építőipar működésére a hierarchikus, egymásra épülő munkafolyamatok voltak jellemzőek. A vállalat új stratégiai megközelítése az úgynevezett agilis együttműködési modellt támogatja, amely a különböző tervezési, kivitelezési és üzemeltetési szereplők közötti dinamikus, keresztfunkcionalitáson és folyamatos interakción alapuló közös gondolkozást és munkafolyamatot valósítja meg.

Várkonyi Viktor, a Nemetschek-csoport tervezési divíziójáért felelős igazgatósági tagja a bejelentés kapcsán elmondta, hogy az elmúlt 3 évben nagyon sok munkába telt hogy ez a bejelentés megvalósulhasson: "Ahhoz, hogy nagy mértékű változás jöhessen létre, az alapokhoz kell visszatérni, és rengeteg kérdést feltenni. Jelen esetben arról, hogy egyáltalán miért kell a különböző tudományterületek szakértőinek a BIM-et használnia, vagy hogy valóban szükség van-e ennyi befektetésre, hogy javuljon ez a terület is. A fejlődés azonban elengedhetetlen, az építőipar ugyanis a legtöbb iparág mögött áll a digitális teljesítményben."

Portfolio Ingatlan Irodakereső
Atenor - BakerStreet

Atenor - BakerStreet

1116 Budapest, Hengermalom út 18-20.
Kiadó terület: 17093 m2
Bérleti díj: 16 – 18 EUR
Átadás:
2022

Ajánlatot kérek
koronavírus_tévhitek
bicikli horvátország járvány koronavírus
filmforgatás Budapesten
globális felmelegedés jegesmedve jégtábla
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
kerékpár bicikli bicikliút kerékpárút