hotel szoba írósztal
Ingatlan

Eleged van a home office-ból? Van, akinek már egy szállodai szoba az új irodája

Portfolio
Bár itthon már a legtöbb cég, lassan engedi vissza a dolgozóit, sok más országban még mindig nem mehetnek be a munkahelyükre a munkavállalók, ez pedig sokak mindennapjait nehezíti meg. Van olyan élethelyzet, amikor jóval nehezebb az otthoni környezetben koncentrálni, vagy épp csendre és egyedüllétre van szüksége valakinek a munkavégzéshez. Amerikában ezekre a helyzetekre elindítottak egy hotelnépszerűsítő programot, ami nappalra kínál szobákat az otthonról elmenekülőknek - írja a CNN Travel.

Alapvetően egy szállodai szoba hasonló környezetet biztosít a munkavállalónak, mintha otthonról dolgozna, a különbség az, hogy teljes csendben, más emberektől távol végezhetők a feladatok. Mivel a járvány időszakában a szállodáknak aligha volt más bevétele, az Egyesült Államokban elindult egy program a szállodai irodahasználatra. 

Az irodahasználat és az átalakuló igények az egyik kiemelt témmája lesz a szeptemberi Property Market RELOADED konferenciánknak.

Los Angeles belvárosában egy ilyen nappali szállodai tartózkodásért például 130 dollárt (38 ezer forint) kérnek el napközben, ami plusz 20 dollár, vagyis mintegy 6 ezer forint ellenében éjszakára is meghosszabbítható. De vannak szállodák, amik ennél hosszabb távra terveznek, Brooklynban az egyik hotel összeállt egy co-workinges vállalattal, hogy összesen 13 szobájukat új funkcióval szereljék fel, ezen túl négy ember kis irodájaként fogják ezeket hasznosítani. Az árak itt 200-275 dollár (60-80 ezer forint) között mozognak, attól függően, hogy hány emberre bérelték ki az irodát.

Vannak más megközelítések is, nemcsak irodaként, hanem akár tárgyalóteremként is használhatóak a szállodák, 32 négyzetméteres tanácsteremnek, tárgyalónak kialakított helyiséget Észak-Karolinában például 500 dollárért, vagyis 147 ezer forintért lehet bérelni egy hétre. 

Portfolio Ingatlan Irodakereső
BudaPart CITY

BudaPart CITY

1117 Budapest, Dombóvári út 26.
Kiadó terület: 16582 m2
Bérleti díj: 16.5 – 19.5 EUR
Átadás:
2021

Ajánlatot kérek

Az egyéni példák után jöjjön egy nagy szállodalánc

Nem meglepő, hogy szállodatulajdonosként minden lehetőséget megragadnak most, hogy alábbhagyott a turizmus és a forgalom. Ugyanígy járnak el a nagyobb szállodaláncok is, New Yorkban az InterContinental a több mint 600 szobájának mintegy 20 százalékát irodaként hasznosítja. Az ára 1000 dollár, vagyis közel 300 ezer forint egy hétre, de felszereltek a szükséges eszközökkel és kérésre, akár az ágyakat is kiviszik a 32 négyzetméteres szobából az extra hely miatt. 

Itthon sem teljesen elképzelhetetlen, hogy egyes nagyvárosi hotelekben, főleg a kisebb, függetlenebb üzemeltetőknél átmenetileg egy-egy szoba, vagy akár egy komplett szintet szolgáltatott irodákkal töltsenek meg. Korábban már írtunk róla, hogy kisebb cégeknek ezek megfelelő irodaként szolgálhatnak, ráadásul az irodaházakban megszokott szolgáltatások, például étterem, fitnesz központ, üzletek is elérhetőek. Az üzemeltetőnek is jó ez a megoldás, mert a durván visszaeső forgalom után így bevételhez juthatnak.

November 19-én ismét együtt az ingatlanszakma. Találkozunk a PIF-en.
bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Pénzt ad a kormány a szúnyoginvázió megfékezésére