Előfizetői tartalom

Airbnb: ki járjon jól? A befektetők vagy a lakástulajdon nélküli bérlők?

Portfolio
Július első felében fogadták el azt a törvényt, amely az önkormányzatok kezébe adja a rövid távú lakáskiadás szigorításának lehetőségét. A törvényről és annak lehetséges lakáspiaci hatásairól már mi is többször írtunk, most azonban Misetics Bálint, a Főpolgármesteri Iroda lakás- és szociálpolitikai feladatokért felelős önkormányzati főtanácsadója a 24.hu-n megjelent cikkében társadalompolitikai szempontból is megvizsgálta a kérdést.

A belvárosi lakások Airbnb célú hasznosításának korlátozási lehetősége erősen megosztja a közvéleményt. A kiadásban érintett befektetők a lehetséges korlátozások miatti bevételkiesés miatt aggódnak, míg a lakástulajdonnal nem rendelkező bérlők csoportja az alacsonyabb bérleti díjak reményét látja benne. A most megjelent elemzés kiemeli, hogy a lakások turisztikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés