Előfizetői tartalom

Így lehetne megoldani a városaink parkolási problémáit

Portfolio
Időről időre feltűnnek hírek arról, hogy a fővárosban újabb P+R parkolót terveznek vagy adnak át, ennek ellenére a parkolás még ma is jelentős kihívás a kerületekben. A probléma nemcsak Budapesten, hanem egyes megyeszékhelyeken is jelen van, ami legutóbb annak kapcsán került előtérbe, hogy fizetőssé tették a veszprémi pláza parkolóját. A budapesti körkép után egy nyugat-európai példát is bemutatunk, ahol sok esetben P+R helyett vagy mellett B+R parkolókat alakítanak ki.

2017 elején adták át a 4-es metró kelenföldi végállomásánál a negyedik P+R parkolót, amivel 1500-ra nőtt a rendelkezésre álló parkolóhelyek száma. Kétségtelen, hogy ez volt az elmúlt évek legnagyobb P+R parkolófejlesztése Budapesten, bár kisebb léptékű fejlesztésekről azóta is lehetett hallani. Ilyen volt békásmegyeri HÉV-állomás mellég tervezett 376 parkolóhely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés