Előfizetői tartalom

Már nem a márvánnyal beépített lakások számítanak az igazi luxusnak: egy új elem adja az exkluzivitást

Portfolio
A pandémia során szinte minden ingatlantípusnál felértékelődött a külső terek megléte, az új igények pedig új irányt is adhatnak a jelenleg tervezés alatt álló projekteknek és az egész építész szakmának. Bjarke Ingels dán építész szerint eljött az idő, hogy az innováció felpörgesse az építészetet és nemcsak az erkélyek kapcsán szeretne elindítani egyfajta forradalmat, hanem a lakások elrendezésében, a statikai rendszerekben, a mechanikai megoldásokban, a homlokzatok energiahatékonyabbá tételében is változásokat szeretne - írja az Octogon.

Korábban egy 7 pontos lista alapján már végigvettük, hogy miként alakíthatja át a lakásainkról alkotott elképzeléseinket a koronavírus, ezek röviden:  Lakás helyett inkább házat Bunkerek, dugig töltött kamrák és elkülönített helyiségek a házban Saját víz-, és energiaellátás Szűrőrendszerek, okos otthon Városi konyhakertek kialakulása Az otthonunk az új irodánk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés