Előfizetői tartalom

Gyötrelmes lakásvásárlási kedv jellemezte a nyarat, de már ugrásra kész az újlakás-piac

Portfolio
A szűk kínálat és a bizonytalanság nem tesz jót az új lakásokra irányuló keresletnek, 4 éves visszatekintés alapján ez volt a második legrosszabb negyedév az új lakások piacán. Az eddig népszerű, de egyébként szűkebb kínálatú belső pesti részeken alig akadt adásvétel, a vásárlók új kedvencei pedig az olcsóbb, Külső-Pesthez tartozó kerületek lettek, itt összpontosult ugyanis a 2020 nyarán értékesített új lakások közel harmada. Pozitív várakozásokra ad okot azonban a belengetett családtámogatási program, valamint a rozsdaövezeti lakásprogram, amik a fejlesztési és vásárlási kedvet is újra felpörgethetik a következő negyedévekben és években.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy a Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisa alapján az új építésű lakások négyzetméterára egy év alatt átlagosan 6,1 %-kal, míg az előző negyedévhez képest csupán 1,2%-kal drágult Budapesten, így 2020 őszére  az új lakások kínálati és átlagos négyzetméterára 958 EZER FORINT lett Kapcsolódó cikkünk 2020. 09. 09. Brutális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés