Szerinted hol jut egy lakosra a legtöbb építész?
Ingatlan

Világ építészei egyesüljetek - Botrány robbant az Autodesk körül

Portfolio
Vezető építészek ezrei írták alá az Autodesk tervezőszoftvereket gyártó cégnek szóló nyílt levelet, amelyben a szoftverköltségek emelkedésére és a gyenge fejlesztésekre panaszkodnak. A közös fellépés minden ipari szoftver-szolgáltatónak tiszta üzenet: a felhasználók egy gyors, innovatív és nyitott platformra vágynak - írja a Forbes.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Bármely iparágról is legyen szó, a gyors reagálás és a közös munka megteremtése mára elengedhetetlenné vált, csakúgy, mint az innovációk befogadása. A jelen összefogás és kritika egyben egy figyelemfelhívő értesítés is a lassabban lépő vállalatok számára, hogy nem biztos, hogy fenntartható üzleti modell, ha gátolják az innovatív megoldásokat. 

A nyílt levelet több mint száz világhírű építésziroda, vagyis több ezer építész írta alá, közöttük van például a Zaha Hadid Architects is. 

A nyílt levél alapján az építészeknek nemcsak az árak emelkedésével van problémájuk, hanem a szolgáltatások és a fejlesztések hiányával is, valamint a szoftvercsomag rugalmatlanságára is kitérnek, amiből az is következik, hogy az általuk használt tervezőszoftver nem tudja lekövetni a megváltozott felhasználói igényeket. Az építészek (is) közös és gyors munkára vágynak, kevesebb megkötéssel és kötelezően megvásárolandó modulokkal.

A nyílt rendszer és forráskód előnyei

  • Költségcsökkentési oldalról az építészek azt szeretnék, hogy a szoftveren belüli modulokat szükség szerint be és ki lehessen kapcsolni, így a felhasználók csak azért fizetnének, amit használnak is. 
  • Valamint a nyílt forráskód is elengedhetetlen lenne az innovatív és gyors munkához, ezáltal ugyanis több tucat, vagy akár több száz modul, vagy termék által nyújtott szolgáltatásokat lehetne összekapcsolni.
  • Szintén nagyon fontos és hasznos lenne a közös projektekre nézve, a modulok interakciójára szolgáló közös nyelv létrehozása, ami egyben azt is jelenti, hogy az összes változás rögzítésre kerül, automatikusan nyomonkövethetőek lennének a jelentések és új algoritmusokat is szabadon lehetne fejleszteni.

Mint írják, a mérnökök világszerte azon dolgoznak, hogy csökkentsék az ötlet termékké történő átalakításához szükséges időt. Ezt a célt viszont nem egyetlen vállalat fogja elérni, hanem több tucat, vagy száz tartományspecifikus megoldás, amelyek zökkenőmentesen működnek együtt. Ha ezt nem fogadják el azok az ipari szoftvergyártók, akik a mérnöki megoldások teljes skáláját le akarják fedni, akkor el fogják veszteni a felhasználóikat.

orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
magánrepülő gazdag