Előfizetői tartalom

Hogy tessék? 5% lesz újra a lakásáfa? - Teljes újratervezés jön a lakáspiacon

Ditróy Gergely
Mindenki dobjon el mindent! Gondolhatnánk. De ennél azért eggyel bonyolultabb lesz a tényleges helyzet azzal kapcsolatban, hogy Novák Katalin feladatköréhez köthetően a kormányfő pár órája bejelentette, hogy 2022-ig újra 5% lesz az áfa az új építésű lakásokra. Ami jó, hogy olcsóbb lesz pár ezer, talán pár tízezer új lakás a következő években. Ami rossz, hogy újra a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság erősödik, illetve brutálisan le lesz terhelve az építőipar, aminek ismerjük a velejáróit az elmúlt 5 évből. Villámvélemény a most frissen újra bejelentett 5%-os lakásáfához.

A hazai újlakás-piac és az ezen a piacon működő cégek százai a 2008-as válság óta keresik a megnyugvást és a kiszámítható, tervezhető, hosszú távú utat, hiszen ez az, a kiszámíthatóság és tervezhetőség, ami ahhoz kéne, hogy fixen fejleszthessenek, fejlődhessenek, ne kelljen a megszámlálhatatlan kockázati szemponttal megküzdeniük. És ez kinek lenne az érdeke? Nyilván...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái